Studiechef: HF'ere for dårlige til universitetet

HF-STUDIET: Studerende med en HF-eksamen er for dårlige til universitetet, og derfor skal deres adgang begrænses, mener studiechef Jakob Lange. Forkert, mener HF-uddannelsesstederne.
HF'ere er ikke dygtige nok til at tage en universitetsuddannelse, mener studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange.
HF'ere er ikke dygtige nok til at tage en universitetsuddannelse, mener studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange.Foto: colourbox.com
Anders Heissel

Vi modtager HF-elever, som har en betydelig større risiko for at falde fra. Selv dygtige HF-elever klarer sig betragteligt dårligere end folk med en studentereksamen.

Jakob Lange
Studiechef ved Københavns Universitet
Fakta

Antal færdiggjorte på HF og andre ungdomsuddannelser:

2-årig HF: 6700
HF-enkeltfag: 1000
HF-plus: 0
STX: 19.000
HHX: 8000
HTX: 3000


Kilde: Undervisningsministeriet

HF'ere er simpelthen for dårlige til at tage en universitetetsuddannelse, og derfor skal der stilles ekstra krav til HF'ere, der vil på universitetet.

Det mener studiechef på Københavns Universitet Jakob Lange.

"Hovedproblemet er, at HF-studerende kun læser i to år, mens andre gymnasiale uddannelser læser i tre år. Det kan mærkes på universitet, hvor vi modtager HF-elever, som har en betydelig større risiko for at falde fra. Selv dygtige HF-elever klarer sig betragteligt dårligere end folk med en studentereksamen," siger Jakob Lange.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00