Advarsel mod for høje matematikkrav i gymnasiet

REFORM: FTF-formand Bente Sorgenfrey frygter, at regeringen vil presse matematik på A-niveau ind i alle naturvidenskabelige retninger i gymnasiet. Det vil skræmme elever væk og f.eks. ramme dem, der vil være sygeplejersker, mener hun.

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, frygter, at øgede matematikkrav vil skræmme elever væk fra de naturvidenskabelige fag.
Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, frygter, at øgede matematikkrav vil skræmme elever væk fra de naturvidenskabelige fag.
Erik Bjørn Møller

Naturvidenskab er en meget vigtig del af uddannelsen til fx sygeplejerske, fysioterapeut, datamatiker, bygningskonstruktør og mange flere. De studerende på de uddannelser behøver imidlertid ikke matematik A, men vil have stor fordel af et solidt naturfagligt udgangspunkt.

Bente Sorgenfrey
Formand for FTF

Formanden for FTF, Bente Sorgenfrey, advarer nu regeringen mod at indføre krav om matematik på A-niveau for alle gymnasieelever på naturvidenskabelige studieretninger, når undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i løbet af foråret indkalder til nye forhandlinger om en gymnasiereform. 

Det vil i sidste ende ramme mange elever og svække lysten til at vælge naturvidenskab hos mange elever. Og det vil være ærgerligt og unødvendigt, mener formanden for hovedorganisationen for 450.000 offentligt og privat ansatte.

Elever vil blive skræmt væk
”Det vil være ærgerligt, hvis gymnasieelever føler sig pressede til at fravælge naturvidenskab i gymnasiet, fordi de ikke ønsker matematik A. Det risikerer helt at skræmme nogle studerende væk fra de naturvidenskabelige retninger, som ellers er til stor gavn for samfundet,” siger Bente Sorgenfrey.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00