Aktører ryster på hovedet: "Knald i låget" at sløjfe følgeforskning til FGU

FGU: Det vækker bred kritik, at regeringen ikke vil lave følgeforskning til FGU. "Knald i låget", siger Uddannelsesforbundet, mens både forligspartier og aktører ryster på hovedet.

"Det er fuldstændig knald i låget," siger Hanne Pontoppidan om, at regeringen ikke vil lave et følgeforskningsprogram til FGU.
"Det er fuldstændig knald i låget," siger Hanne Pontoppidan om, at regeringen ikke vil lave et følgeforskningsprogram til FGU.Foto: Uddannelsesforbundet
Tyson W. Lyall

Det er ikke populært, at regeringen vil sløjfe følgeforskningen til FGU. 

Både på og uden for Christiansborg møder det kritik, at regeringen og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i stedet vil nøjes med en evaluering af uddannelsen til tre millioner kroner over de næste fire år.

Nedenfor ses de reaktioner, Altinget Uddannelse har indsamlet til sagen, som du kan læse mere om her.

Hanne Pontoppidan, formand, Uddannelsesforbundet
"Det er hamrende relevant med både evaluering og følgeforskning. Man skal løbende kunne følge udviklingen, når man sætter noget så stort i gang. Vi betræder ny jord her. Når man sætter noget så nyt i søen, så skal man følge det med forskning, så man kan påvirke retningen fremad og genere ny viden til almen brug."

0:000:00