AMU-centre oplever nedgang på 100 procent

LEDIGHED: Landets AMU-centre oplever markant fald i antallet af ledige på erhvervsrettede kurser. Op mod 17.000 ledige vil i år ikke få den uddannelse, der kunne skaffe dem et job, vurderer direktør og formand Lars Bo Breddam.
Landets AMU-centre oplever et markant fald i antallet af deltagere på kurser, der overstiger et nyt prisloft. Heriblandt er flere specialiserede svejsekurser.
Landets AMU-centre oplever et markant fald i antallet af deltagere på kurser, der overstiger et nyt prisloft. Heriblandt er flere specialiserede svejsekurser.Foto: Colourbox.dk

På de kurser, der er overstiger prisloftet, er antallet af deltagere faldet med 100 procent hos os.

Lars Bo Breddam
Direktør, AMU-Nordjylland
Fakta
KORT OM PRISLOFTET
Regeringen har indgået aftale med Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne om, at der den 1. januar 2011 blev indført et prisloft på 6 ugers selvvalgt uddannelse på 140.000 kroner eksklusiv moms per årselev. Det svarer til en kursuspris på 3.500 kroner per uge med uddannelse på fuld tid.

Kilde: ft.dk
Antallet af ledige på seks ugers selvvalgt uddannelse er faldet markant, siden et prisloft på AMU-kurser trådte i kraft 1. januar i år. Et af de AMU-centre, der oplever den markante nedgang, er AMU-Syd.

"Allerede i januar og februar i år kan vi se, at der ikke kommer nogen ledige på kurserne. Antallet af deltagere er gået ned med næsten 100 procent," fortæller Mogens Jørgensen, direktør for AMU-Syd.

Det nye prisloft på AMU-kurser betyder, at ledige ikke længere kan få betalt uddannelse på cirka 800 kurser. Mange af kurserne giver certifikater, som er lovpligtige inden for bestemte brancher, som beskrevet i Altinget.dks artikel, der kan læses her.

Tendensen er den samme over hele landet, fortæller Lars Bo Breddam, der er formand for Foreningen af Forstandere og Direktører for AMU-centre og direktør for AMU-Nordjylland.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00