Debat

Antorini så gerne international studentereksamen i Odense

REPLIK: Undervisningsminister Christine Antorini (S) forstår godt skuffelsen i Odense, efter at Tietgen Handelsgymnasium blev forbigået, da ministeriet udpegede tre uddannelsesinstitutioner til at udbyde den internationale studentereksamen, International Baccalaureate (IB).

Dansk Folkeparti var imod at udbyde den internationale studentereksamen mere end tre steder, og det gik ud over Tietgen Handelsgymnasium i Odense, skriver undervisningsminister Christine Antorini (S).
Dansk Folkeparti var imod at udbyde den internationale studentereksamen mere end tre steder, og det gik ud over Tietgen Handelsgymnasium i Odense, skriver undervisningsminister Christine Antorini (S).Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Christine Antorini (S)
Undervisningsminister 

På Altinget den 6. marts giver Tietgens bestyrelsesformand, Peter Zinck, udtryk for, at han er overrasket over, at Tietgen Handelsgymnasium i Odense ikke er en af de tre nye uddannelsesinstitutioner, som Undervisningsministeriet har udpeget til fremover at udbyde den internationale studentereksamen, International Baccalaureate (IB).

Jeg forstår Peter Zincks reaktion. Hvis det stod til regeringen, havde Tietgen fået lov til at udbyde IB, da Tietgen er kvalificeret til at udbyde uddannelsen. Regeringen havde gerne set, at vi kunne oprette IB endnu flere steder. Desværre kunne aftalekredsen ikke blive enige om at udbyde den internationale studentereksamen mere end tre steder, fordi Dansk Folkeparti var imod, at mere end tre institutioner fik lov at udbyde IB i denne omgang.

10 uddannelsesinstitutioner havde ansøgt om at få lov at udbyde IB, og da vi skulle udvælge de tre, der fik godkendelse til at udbyde den internationale studentereksamen, faldt valget på Stenhus Gymnasium i Holbæk, Esbjerg Gymnasium og Viborg Katedralskole. Vi har valgt de tre gymnasier, fordi vi med valget af dem sikrer den bedst mulige geografiske spredning i forhold til udbud og efterspørgsel, så eleverne får mindst mulig transporttid. Samtidig tager vi hensyn til, at vi ikke udtynder grundlaget for allerede eksisterende IB-tilbud.

 Desværre kunne aftalekredsen ikke blive enige om at udbyde den internationale studentereksamen mere end tre steder, fordi Dansk Folkeparti var imod, at mere end tre institutioner fik lov at udbyde IB i denne omgang.

Christine Antorini (S)
Undervisningsminister

 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Christine Antorini

Sygeplejerske-studerende, fhv. adm. direktør, Life Fonden
cand.comm. i offentlig forvaltning (Roskilde Uni. 1994)

Peter Zinck

Formand for TV 2/Fyn, Orloff Detail, Albaline, Erhverv- & Turisme i Kerteminde, Odense Jazz Orchestra, næstformand for UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
HA (CBS 1983), HD(A), HD(O) (CBS 1985), bestyrelsesuddannelse (Insead 2012), bestyrelsesformandsuddannelse (Aarhus Uni. 2020)

0:000:00