Antorini kører videre med VK's it-plan

ENIGHED: Regeringen har overtaget VK's forslag fra august om 500 mio. kr. til it i folkeskolen. Forsker kalder seks ud af syv tiltag for utilstrækkelige, men støtter Antorinis særlige fokus på it-læringsformer.
Folkeskolerne it fungerer ikke altid som de skal. Men udstyret nytter ikke noget uden den rette kultur, mener ekspert Bernt Hubert.
Folkeskolerne it fungerer ikke altid som de skal. Men udstyret nytter ikke noget uden den rette kultur, mener ekspert Bernt Hubert.Foto: Colourbox
Fakta
De syv initiativer den tidligere og nuværende regering vil gennemføre for at sikre bedre it i folkeskolen og øget digitalisering:

1. Støtte til indkøb af digitale læremidler.
2. Effektiv distribution af digitale læremidler.
3. Trådløst netværk på skolerne frem mod 2014.
4. Adgang til computere for alle elever frem mod 2014.
5. Videreudvikling af nationale test og afgangsprøver.
6. Klare mål for anvendelsen af digitale læremidler og digitale læringsmål.
7. Forskning og udvikling af it-baserede læringsformer.

Kilde: Undervisningsministeriet

To dage inden Lars Løkke Rasmussen (V) trykkede på valgknappen, indgik daværende undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) en aftale med KL om it i folkeskolen.

Med aftalen 24. august øremærkede regeringen 500 mio. kr. til at forbedre it-situationen i folkeskolen, mens KL ville donere et tilsvarende beløb. Samtidig fastslog parterne syv punkter, som pengene skulle fordeles ud fra.

På den nye regerings finanslov er der også sat 500 mio. kr. af til at styrke it på skolerne, og det ligger nu fast, at børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S) overtager sin forgængers aftale med KL.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00