Det betyder SF's exit fra folkeskoleforliget: "Radikale har mistet en vigtig alliancepartner"

DF og Konservative kan have en interesse i at trække skolepolitikken i en mere nationalkonservativ retning, siger Bertel Haarder. Efter SF’s exit fra folkeskoleforliget risikerer balancen at tippe til højre, vurderer Anders Bondo.

Fremover vil SF ikke være med i folkeskoleforligskredsen, som har vetoret over alle ændringer på folkeskoleområdet. Billedet er fra før valget, hvor forligspartierne indgik en aftale om nationale tests og afskaffelse af elevplaner.
Fremover vil SF ikke være med i folkeskoleforligskredsen, som har vetoret over alle ændringer på folkeskoleområdet. Billedet er fra før valget, hvor forligspartierne indgik en aftale om nationale tests og afskaffelse af elevplaner.Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Det var bestemt ikke meningen, at SF skulle ende med at stå uden for forliget om folkeskolen. Det mener Altingets politiske kommentator, Erik Holstein:

"Det gør helt klart ondt på SF."

Tidligere lærerformand og mangeårig aktør i skolepolitik Anders Bondo Christensen hæfter sig ved, at forligskredsen med SF's exit risikerer at tippe til højre:

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00