Erhvervsliv dumper regeringens finanslovsforslag for manglende initiativer til at skaffe mere arbejdskraft

Finanslovsforslaget leverer ingen løsninger til at skaffe erhvervslivet mere kompetent arbejdskraft. Og det vækker kritik af udspillet. "En tynd kop the, der nærmest er det rene vand," mener SMVdanmark. Tal fra Dansk Erhverv viser, at manglen på arbejdskraft har kostet danske selskaber et mindst 176 milliarder kroner det seneste år.

Torsdag var statsminister Mette Frederiksen på talestolen til Dansk Erhvervs årsdag. Det sker dagen efter, at dansk erhvervsliv - herunder Dansk Erhverv - har forsøgt at råbe regeringen op for at skaffe flere hænder til virksomhederne. 
Torsdag var statsminister Mette Frederiksen på talestolen til Dansk Erhvervs årsdag. Det sker dagen efter, at dansk erhvervsliv - herunder Dansk Erhverv - har forsøgt at råbe regeringen op for at skaffe flere hænder til virksomhederne. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

"En tynd kop the" og "ikke i nærheden af nok."

Regeringens finanslovsudspil for 2023 får den kolde skulder af erhvervslivet, når det kommer til initiativerne til at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft. Eller mangel på samme.

Skarpest i retorikken er de små- og mellemstore virksomheder.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00