Et varigt millionløft og mindre kommunal medfinansiering: Få et overblik over FGU-aftalen

Samtlige af Folketingets partier har indgået en aftale om FGU-institutionernes økonomi, der indebærer et varigt løft på 135 millioner kroner om året. Altinget giver dig her et overblik over den nye aftale.

FGU er god til at få unge videre til andre ungdomsuddannelser eller ind på arbejdsmarkedet. Med en ny aftale håber forligskredsen bag FGU, at flere unge i målgruppen starter på uddannelsen, fortalte Mattias Tesfaye (S), da han præsenterede aftalen tirsdag aften.
FGU er god til at få unge videre til andre ungdomsuddannelser eller ind på arbejdsmarkedet. Med en ny aftale håber forligskredsen bag FGU, at flere unge i målgruppen starter på uddannelsen, fortalte Mattias Tesfaye (S), da han præsenterede aftalen tirsdag aften.Foto: Børne- og Undervisningsministeriet
Sebastian Vidkjær Stone

Samtlige partier i Folketinget er blevet enige om en ny aftale om den forberedende grunduddannelse - også kendt som FGU. 

Uddannelsen, der blev startet op i 2019, bliver i aftaleteksten beskrevet som hovedvejen til videre uddannelse eller beskæftigelse for de 43.000 unge mellem 15 og 24 år, som står uden for enten uddannelses- eller arbejdsmarkedet. 

{{toplink}}
Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

0:000:00