Fejl i EUD-reform spænder ben for mange elever

UDDANNELSESGARANTI: En fejl i EUD-reformen får mange til at fravælge EUX-forløb indenfor detail og handel, fordi der ikke er en uddannelsesgaranti. LO og DA er enige om, at fejlen skal rettes med det samme.

Simon Neergaard-Holm oplyser, at DA vil rejse problemet med den manglende uddannelsesgaranti for EUX-elever over for partierne bag EUD-reformen.
Simon Neergaard-Holm oplyser, at DA vil rejse problemet med den manglende uddannelsesgaranti for EUX-elever over for partierne bag EUD-reformen.Foto: DA
Erik Bjørn Møller

Når man har gennemført grundforløbet, har man jo måneden til at vælge skolepraktik – men det kan de jo af gode grunde ikke, de unge mennesker på det merkantile EUX, for der er de jo i gang med det studieforberedende år.

Ejner K. Holst
Politisk sekretær og næstformand i LO

En fejl i den nye erhvervsuddannelsesreform, der trådte i kraft sidste år, spænder ben for mange elever, der opgiver at forfølge deres mål inden for detail og handel, fordi det viser sig, at de ikke er omfattet af uddannelsesgarantien.

De elever, der rammes af den utilsigtede konsekvens, er alle dem, der vælger at tage den nye EUX-model og dygtiggøre sig inden for detail og handel ved at tage gymnasiefag.

Derfor har Dansk Arbejdsgiverforening og LO nu opfordret partierne bag EUD-reformen til hurtigst muligt at justere reformen, så manglen på uddannelsesgaranti ikke bremser elever i at søge deres ønske-uddannelse.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00