Flere tager to erhvervsuddannelser

EUD: Dobbelt så mange som tidligere går i gang med erhvervsuddannelse nummer to, viser nye tal. Det skyldes arbejdsløshed og dårlig vejledning, mener kilder. Intro-år skal få flere til at vælge rigtigt i første forsøg.
Der er næsten sket en fordobling i andelen af erhvervsuddannede, der går igang med en erhvervsuddannelse nummer to.
Der er næsten sket en fordobling i andelen af erhvervsuddannede, der går igang med en erhvervsuddannelse nummer to.Foto: Colourbox
Lasse Lange

Der er et stort fokus på at nå det politiske mål om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en ungdomsuddannelse, hvilket betyder, at der faktisk er en del vejledning i slutningen af folkeskolen. Men det er vigtigt, at man også har fokus på vejledningen til erhvervsskoleeleverne omkring mulighederne for at videreuddanne sig.

Magnus Balslev
Konsulent, tænketanken DEA
Flere og flere blikkenslagere begynder på kokkeskole, mens kokkene begynder at læse til frisør, er der noget, der tyder på.

I hvert fald er der en stigende tendens til, at unge, der allerede har færdiggjort én erhvervsuddannelse, tager en anden erhversuddannelse bagefter.

Det viser en opgørelse, tænketanken DEA har lavet på baggrund af tal fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Blandt de unge, der i 2009 blev færdige med en erhvervsuddannelse, var 9,4 procent igang med endnu en erhvervsuddannelse to år senere. Blandt de unge, der blev færdige for 10 år siden, var det kun 4,8 procent, der var igang med erhvervsuddannelse nummer to to år senere.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00