Haarder: Efterskolerne bør have socialt taxameter

TAXAMETER: Hvis flere socialt svage unge skal tage et efterskoleophold, bør man overveje at indføre et socialt taxameter. Det mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V), som møder opbakning fra Efterskoleforeningen. Radikale vil gerne tage diskussionen.
Hvis man kan finde en god model, bør man indføre et socialt taxameter på efterskolerne, mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V).
Hvis man kan finde en god model, bør man indføre et socialt taxameter på efterskolerne, mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V).Foto: Thit Andersen/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Jeg vil gerne have, at flere af de svagere elever, der virkelig har behov for det, kan tage 10. klasse på en efterskole. Det kan man fremme ved at sænke taxametret til de stærke elever og hæve det til de svage.

Bertel Haarder (V)
Forhenværende undervisningsminister
De efterskoler, som tager imod flest socialt svage unge, skal have mere støtte end dem, hvor eleverne kommer fra velpolstrede hjem.

Det mener forhenværende undervisningsminister Bertel Haarder (V), som ønsker et socialt taxameter for landets godt 250 efterskoler.

"Efterskolerne er i dag en tordnende succes, og utrolig mange unge fra velbjergede hjem strømmer ind på dem. Men mange af dem har slet ikke brug for et efterskoleophold, og jeg vil gerne have, at flere af de svagere elever, der virkelig har behov for det, kan tage 10. klasse på en efterskole. Det kan man fremme ved at sænke taxametret til de stærke elever og hæve det til de svage," siger Bertel Haarder og understreger, at det også vil give en lavere forældrebetaling for dem, "der virkelig har behov for det".

Efterskoleforeningen er enig
Meldingen kommer, samtidig med at Efterskoleforeningen i et debatindlæg på Altinget | Uddannelse efterlyser et socialt taxameter for efterskolerne.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00