KEA's fusions-strategi møder kritik

FUSION: KEA's strategi for at skabe ét, fælles erhvervsakademi i København møder kritik fra CBA og K-Nord. KEA understreger, at de har spillet med åbne kort hele vejen igennem.
KEA's fusions-strategi møder kritik fra bl.a. CBA og K-Nord.
KEA's fusions-strategi møder kritik fra bl.a. CBA og K-Nord.Foto: colourbox.com
Per Bang Thomsen

Det er underligt, at KEA prøver at overtage vores uddannelser på denne måde. Vi vil meget gerne kunne gå ind i den her dialog med KEA. Men det skal ske uden, at der er bilaterale forhandlinger med nogle af vores skoler ved siden af.

Ole Gram-Olesen
Rektor for CBA
Fakta

Om erhvervsakademierne:

Erhvervsakademierne har ansvaret for gennemførelsen af en række videregående uddannelser, der tidligere lå på erhvervsskolerne.

Desuden fungerer erhvervsakademierne som vækstlag for nye professionsbacheloruddannelser og diplomuddannelser på det tekniske og merkantile område.


Kilde: UddannelsesGuiden

Hvis man vil fusionere, skal man gøre det en gang for alle, hvor alle parter sidder med ved forhandlingsbordet. Ikke i det skjulte, hvor parterne forhandler hver for sig.

Det er meldingen fra henholdsvis Ole Gram-Olesen, rektor for det københavnske erhvervsakademi CBA, og Rene van Laer, direktør for erhvervsskolen K-Nord, efter Altinget | Uddannelse i sidste uge kunne fortælle, at der for tiden er intense diskussioner om at fusionere CBA med konkurrenten KEA.

Fra politisk side har uddannelsesminister Morten Østergaard (R) længe presset på for at få et, stort erhvervsakademi i hovedstaden. Den holdning deler man også hos arbejdsmarkedets parter, og tidligere på året valgte KEA's direktør, Ingo Østerskov, så at sende et tilbud af sted til de fire moderskoler under CBA - Niels Brock, Hotel- og Restaurantskolen, Erhvervsskolen Nordsjælland og K-Nord.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00