Kommuner vil selv stå for EUD10

UNDERSØGELSE: Langt de fleste kommuner har valgt selv at stå for den nye, erhvervsrettede 10. klasse, EUD10, og det skaber undren hos erhvervsskolerne. Minister bebuder evaluering af alle slags 10. klasses tilbud.

Mens de kommunale 10. klasser får dumpekarakter, opfordres kommunerne til i langt højere grad at lægge den nye, erhvervsrettede 10. klasse ud på erhvervsskolerne.
Mens de kommunale 10. klasser får dumpekarakter, opfordres kommunerne til i langt højere grad at lægge den nye, erhvervsrettede 10. klasse ud på erhvervsskolerne.Foto: Colourbox.dk
Erik Bjørn Møller

Eleverne får altså bedst forståelse og motivation for det erhvervsrettede, når de fysisk befinder sig i erhvervsskolens miljø.

Lars Kunov
Direktør for Danske Erhvervsskoler

Det skaber undren hos Danske Erhvervsskoler, at langt de fleste af landets kommuner har valgt selv at stå for den nye, erhvervsrettede 10. klasse, EUD10, som kommunerne har fået pligt til at udbyde i forbindelse med reformen af erhvervsuddannelserne.

En spørgeskemaundersøgelse, som Undervisningsministeriet har gennemført i december og januar, viser, at kun cirka en tredjedel af kommunerne – 29 - har valgt at lægge EUD10 fuldt på en erhvervsskole, mens 66 kommuner har valgt andre løsninger.

55 af disse kommuner har valgt at lægge tilbuddet med deres egne tilbud, oftest ved et 10. klassecenter, og 14 kommuner har valgt at lægge tilbuddet ved ungdomsskolen.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00