Nu bakker Danmarksdemokraterne op om højere dagpenge – Moderaterne har ikke taget stilling

Danmarksdemokraterne bakker nu op om at sætte dagpengesatsen op i de tre første måneder for ledige over 30 år. Hvis de nuværende målinger holder stik vil der være et snævert flertal bag forslaget efter valget. Moderaterne kan dog ende med at blive tungen på vægtskålen, men har ikke taget stilling. 

Inger Støjberg har tidligere givet udtryk for, at hun vil føre en borgerlig økonomisk politik, men bakker nu op om at sætte dagpengesatsen op i de første tre måneders ledighed for dem, der er fyldt 30 år. 
Inger Støjberg har tidligere givet udtryk for, at hun vil føre en borgerlig økonomisk politik, men bakker nu op om at sætte dagpengesatsen op i de første tre måneders ledighed for dem, der er fyldt 30 år. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Regeringens og fagbevægelsens ønske om at sætte dagpengene op med godt 3.600 kroner i de tre første måneder for ledige over 30 år, er tættere på at blive en realitet efter valget.

Nu melder Danmarksdemokraterne, at de vil lægge mandater til, hvis en ny regering udsteder en bekendtgørelse om, at det skal træde i kraft.

"Jeg synes grundlæggende, det er fornuftigt nok, at dagpengene er lidt højere i den første del af ledighedsperioden. Det handler også om, at dagpengesystemet skal være et reelt sikkerhedsnet for folk, der bliver ledige. Derfor har vi ikke planer om at ændre på den aftale," skriver Inger Støjberg i et svar til Altinget.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00