Analyse af 
Signe Løntoft

Her er de åbne spørgsmål til SVM-regeringens uddannelsespolitik

Hvad skal der ske med taxameterordningen? Skal folkeskolen være mobilfri? Hvem skal sidde i trivselskommissionen? Få overblikket over nogle af de dagsordener, der ligger på Mattias Tesfayes (S) bord i det nye år.

Den nye regering har rykket skole, uddannelse og mangel på faglærte ind i centrum af dansk politik. Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) skal stå i spidsen for store forandringer.
Den nye regering har rykket skole, uddannelse og mangel på faglærte ind i centrum af dansk politik. Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) skal stå i spidsen for store forandringer.Foto: Mathias Svold/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Med en ny regering starter 2023 ud med mange åbne spørgsmål for  uddannelsessektoren.

Helt akut skal der findes en løsning på den omstridte aftale om elevfordeling på gymnasieområdet, som skal "tilbagerulles", som det formuleres i regeringsgrundlaget.

Derudover har SVM-regeringen høje ambitioner: Den vil investere i erhvervsuddannelserne, have færre unge til at vælge det almene gymnasium og gøre folkeskolen mere praktisk. Det er dog endnu uklart, hvilke konkrete værktøjer politikerne er villige til at bruge for at nå i mål. 

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00