Riisager vil ændre gymnasielinjerne: Flere skal tale tysk og fransk

INTERVIEW: Danmark risikerer at blive fattigere som nation, hvis ikke der sættes ind med en ændring af gymnasiets studieretninger, lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA). Hun vil have flere til at vælge det andet og tredje fremmedsprog.

"Der er også behov for, at der er nogen, der har indsigt i især tysk og fransk, fordi de sprog forbinder os med Europa og vores fælles historie og kultur," lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA). <br>
"Der er også behov for, at der er nogen, der har indsigt i især tysk og fransk, fordi de sprog forbinder os med Europa og vores fælles historie og kultur," lyder det fra undervisningsminister Merete Riisager (LA).
Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Daniel Bue Lauritzen

Det er okay, at det ikke er alle, der kan læse Goethe og Sartre på originalsprog, men der skal være nogen, der kan

Merete Riisager (LA)
Undervisningsminister

De første studenter, der startede på gymnasiet efter den forrige gymnasiereform, blev udklækket for et årti siden i sommeren 2008.

De blev kaldt skraldespandsårgangen, fordi de var de første studerende, der skulle afprøve de omfattende ændringer af gymnasierne.

I dag er der ikke noget, der tyder på, at hverken studenterne eller deres eksamensbeviser hører til i en skraldespand. Men én ting, der var røget i affaldsbunken som følge af reformen, var hovedparten af studenter med tre eller flere fremmedsprog.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00