Se effekt af adgangskrav til gymnasiet

REFORM: Mens alle venter på regeringens udspil til en gymnasiereform, viser nye tal, at regeringens forslag om et karakterkrav på 4 vil forhindre knap 2.000 unge i at gå i gymnasiet. 

Omkring 2.000 folkeskoleelever må opgive håbet om at følge kammeraterne til gymnasiet, hvis regeringen finder politisk opbakning til forslaget om at indføre et nyt adgangskrav på karakteren 4 til gymnasiet.

Det fremgår af besvarelser fra undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) til SF's undervisningsordfører, Jacob Mark, der har spurgt ministeren om, hvordan partiernes forskellige forslag til adgangskrav på karaktererne 2, 4, 6 og 7 vil påvirke antallet af nyoptagne elever på gymnasierne.

"Hvor skal de så hen"?
Et adgangskrav på 4 i afgangsprøverne fra folkeskolen ville således medføre, at seks procent af de elever, der blev optaget i gymnasiet sidste år, ville blive afvist. Det svarer i runde tal til, at knap 2.000 elever ville blive afvist. I alt 32.459 elever søgte sidste år om at komme i gymnasiet, og i år stiger tallet til cirka 33.000.

Login