STAR-direktør skifter job: Morten Binder skal rydde op i HK's a-kasse

JOBNYT: Morten Binder stopper som direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering og bliver i stedet ny direktør i HK A-kasse. Forgængeren Bo Gatzwiller blev fyret efter økonomisk rod i efteråret.

Stillingen som direktør for HK's a-kasse blev ledig, efter at fagforbundet i efteråret fyrede den tidligere direktør Bo Gatzwiller.

Det skete efter længere tids uro om styringen af a-kassens økonomi, hvor det blandt andet kom frem, at a-kassen med den nuværende kurs ville have et underskud på 80 millioner kroner i 2021. Som konsekvens valgte HK at hæve kontingentet for a-kassens medlemmer med 10 kroner om måneden.

Nu har fagfundet så fundet personen til at overtage direktørposten – 54-årige Morten Binder, skriver HK/Danmark i en pressemeddelelse. Og der venter ham altså en krævende opgave med at få bragt a-kassens økonomi på ret køl.

Morten Binder kommer fra en stilling som direktør i Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR), og beskæftigelses- og arbejdsmarkedspolitik er således ikke ukendt territorium for den nye direktør, som tiltræder 1. maj 2018.

Formand for HK og for HK’s a-kasse, Kim Simonsen, tøver heller ikke med at kalde Morten Binder for “ualmindeligt velkvalificeret”.

"Jeg er helt overbevist om, at vi har skudt papegøjen. Med Morten Binder får HKA en stor kapacitet, der både har erfaring fra politisk ledede organisationer og fra a-kasse," siger han i pressemeddelelsen.

Sætter kurs mod digital fremtid
Spørger man den kommende direktør selv, så har han valgt "den gode sags tjeneste", og han har også allerede fokus på HK A-kasses fremtid:

"HK er et af de områder, hvor det er afgørende nødvendigt at tage fat på samtalen om, hvordan og hvor HK’eren bedst placerer sig i fremtidens arbejdsmarked. Vejen mod fremtiden er digital, også for HKA’s medlemmer," udtaler Morten Binder.

Morten Binder har ud over stillingen som direktør i STAR været administrerende direktør i Københavns Kommune og kontorchef i Finansministeriet. Desuden sad han i Regeringens Ekspertudvalg vedrørende voksen- og efteruddannelse.

Han er uddannet cand.polit. og har gennemført en ph.d. fra Københavns Universitet.

,

Forrige artikel Ugens overblik: Nye OK18-forhandlinger begynder onsdag Ugens overblik: Nye OK18-forhandlinger begynder onsdag Næste artikel Pinds vej mod dannelse går mellem målstyring og rundkredspædagogik Pinds vej mod dannelse går mellem målstyring og rundkredspædagogik
Minister vil bringe inklusionen tilbage på sporet skridt for skridt

Minister vil bringe inklusionen tilbage på sporet skridt for skridt

INKLUSION: Børne- og undervisningsministeren vil ikke have en stor inklusionsreform. Problemerne skal løses ét for ét. Det sagde hun på søndagens Sorø-møde, hvor de lange skoledage knap blev nævnt. De er ellers oplagte at se på, mener lærerne og ADHD-foreningen.