Træningslejre, godskrevet fravær og mulighed for et ekstra gymnasieår: Ny gymnasieordning vil støtte samfundsengagerede unge

TALENTUDVIKLING: En nyudviklet gymnasieordning vil støtte særligt samfundsengagerede unge på ungdomsuddannelserne. Ordningen beskrives som en Team Danmark-lignende ordning for fremtidens politiske ledere og civilsamfundsengagerede unge. Den skal gøre det lettere at udføre frivilligt arbejde, uden at det eksempelvis koster på fraværskontoen.

Organisationerne Ungdomsbureauet og Frontløberne vil indføre en ny Team Danmark-lignende gymnasieordning, der skal støtte særligt samfundsengagerede unge på ungdomsuddannelserne.
Organisationerne Ungdomsbureauet og Frontløberne vil indføre en ny Team Danmark-lignende gymnasieordning, der skal støtte særligt samfundsengagerede unge på ungdomsuddannelserne.Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

De unge, der allerede er meget samfundsengagerede i store frivillige projekter, føler sig ikke tilstrækkeligt anerkendt af systemet for de ting, de gør. Det er hele tiden noget, de skal kæmpe med at gyldiggøre effekten af over for systemet.

Kenneth Salomonsen
Strategi- og udviklingsdirektør, Ungdomsbureauet

I forvejen har vi en Team Danmark-ordning, der giver folk, der er dygtige til idræt, lov til at strukturere deres skoledag omkring det. Derfor giver det rigtig god mening, at der er andre ting end idræt, som man giver mulighed for det samme. Her giver en ordning for samfundsengagement rigtig god mening.

Jens Philip Yazdani
Formand, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning

Fremover skal det være endnu lettere for særligt samfundsengagerede unge, der udfører frivilligt arbejde for en lokal ungdomsorganisation, et politisk ungdomsparti, den lokale idrætsforening eller arbejder på at starte en lokal musikfestival op, at forene det frivillige arbejde med også at kunne passe deres skolegang.

Det vil en ny Team Danmark-lignende ordning for særligt samfundsengagerede unge sørge for.

SEU-ordningen, som den kaldes, skal med muligheden for at kombinere gymnasietilværelsen med frivilligt arbejde sikre, at de unge kan prioritere både det faglige i gymnasiet og deres frivillige engagement uden at gå på kompromis med nogen af delene.

Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00