Uddannelsesforbundet: Arbejdsgiverne magter ikke at tilrettelægge arbejdet

OK18: Arbejdsgiverne formår ikke at tilrettelægge arbejdstiden for Uddannelsesforbundets medlemmer, mener dets formand. Ledere kan ikke genkende billedet.

”Med lov 409 blev det arbejdsgivernes ansvar at tilrettelægge arbejdstiden og få dagligdagen til at fungere. Det har de ikke magtet," siger Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan.
”Med lov 409 blev det arbejdsgivernes ansvar at tilrettelægge arbejdstiden og få dagligdagen til at fungere. Det har de ikke magtet," siger Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan.Foto: Uddannelsesforbundet
Tyson W. Lyall

Den gik ikke.

Efter fem år med lov 409, som regulerer ­lærernes arbejdstid, er det ifølge Uddannelsesforbundets formand Hanne Pontoppidan på høje tid med forandring.

”Med lov 409 fra 2013, blev det arbejdsgivernes ansvar at tilrettelægge arbejdstiden og få dagligdagen til at fungere. Det har de ikke magtet. Vores medlemmer siger klart, at de og deres faglighed ikke inddrages i tilrettelæggelsen af arbejdsdagen,” siger hun.

Dokumentation

Køreplan for OK18

Tirsdag 12. december: Der udveksles krav på kommunernes og regionernes område.

Fredag 15. december: Der udveksles krav på statens område.

Tirsdag 19. december: Forhandlinger indledes på statens område. Sættemøde i Finansministeriet kl. 10.30.

Torsdag 21. december: Forhandlinger forventes indledt på kommunernes og regionernes område.

14. februar 2018: Forhandlingsfællesskabets forhandlinger med KL forventes afsluttet.

20. februar 2018: Forhandlinger om tværgående emner og aftaler mellem henholdsvis Forhandlingsfællesskabet og RLTN forventes afsluttet.

28. februar 2018: De generelle tværgående forhandlinger og organisationsforhandlingerne om de specielle krav skal efter køreplanen være afsluttet. Hvis det ikke er muligt at nå et resultat, kan der varsles konflikt, som træder i kraft ved udløbet af de gældende overenskomster per 1. april 2018.

I så fald vil forhandlingerne på det kommunale område overgå til Forligsinstitutionen, som skal forsøge at skabe kompromis og dermed hindre konflikter. 

Marts 2018: I løbet af marts bliver både tværgående og organisationernes egne forhandlingsresultater sendt til afstemning hos medlemmerne, såfremt der er opnået resultater.

April 2018: Hvis der ikke er opnået en ny overenskomstaftale, kan der iværksættes konflikt, da de eksisterende overenskomster udløber per 1. april 2018.

Kilde: FAOS, Altinget.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00