Uvist om gymnasier får lov at udbyde erhvervsuddannelser

EUD: Dansk Folkeparti overvejer fortsat, om gymnasier skal have lov til at udbyde erhvervsuddannelser. Dermed står regeringen endnu uden et flertal i sagen.

"Hellere vente lidt for noget ekstra end at få presset noget igennem præmaturt," siger Jens Henrik Thulesen Dahl.
"Hellere vente lidt for noget ekstra end at få presset noget igennem præmaturt," siger Jens Henrik Thulesen Dahl.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Tyson W. Lyall

Regeringen mangler stadig et flertal bag sit forslag om "mere fleksible regler for udbud af ungdomsuddannelser".

Formuleringen stammer fra sidste års udspil Færre regler og mindre bureaukrati og skal give gymnasier mulighed for at udbyde hhx, htx, eux og eud.

I sidste uge var de relevante ordførere til møde om emnet hos undervisningsminister Merete Riisager (LA).

Dokumentation

Det står der i regeringens udspil fra september 2018: 

Regeringen ønsker at udbrede den geografiske dækning af erhvervsuddannelserne og de erhvervsgymnasiale uddannelser og give unge mulighed for at påbegynde en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse i samme miljø som deres kammerater på de almengymnasiale uddannelser.

Regeringen vil etablere mere fleksible regler for udbud af ungdomsuddannelser, så det bliver muligt at udbyde erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser på flere offentlige og private gymnasiale institutioner i de egne, hvor der ikke findes et tilsvarende udbud i forvejen.

Formålet er at sikre en bredere geografisk dækning af erhvervsuddannelser og erhvervsgymnasiale uddannelser samt at sikre en lokal forankring af udbuddene.

Undervisningsministeren skal godkende nye udbud.


Altinget logoUddannelse
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget uddannelse kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00