UVM flytter 95 årsværk til Holbæk

FLYT: Undervisningsministeriet rykker Center for Udgående Kvalitetsarbejde og Kontor for Specialpædagogisk Støtte til Holbæk. I alt 95 årsværk rykker vest på fra hovedstaden.

95 årsværk under Undervisningsministeriet rykker til Holbæk.
 
95 årsværk under Undervisningsministeriet rykker til Holbæk.  Foto: Katja Holm/Altinget.dk
Tyson W. Lyall

Regeringens udflytning af knap 4.000 statslige arbejdspladser får også betydning for undervisningsministerens ressortområde.

I onsdagens plan Bedre balance II indgår nemlig flytningen af to enheder fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) under Undervisningsministeriet.

95 årsværk under Center for Udgående Kvalitetsarbejde og Kontor for Specialpædagogisk Støtte skal således rykke til Holbæk.

Allerede i forbindelse med regeringens første udflytningsrunde fra 2015 blev Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Danmarks Akkrediteringsinstitution rykket til byen.

De arbejdspladser er endnu ikke kommet på plads, men regeringen skriver onsdag, at de nye flytteplaner skal ”bidrage yderligere til at skabe et stærkt fagligt miljø i Nordvestsjælland inden for uddannelse og forskning”.

Se her, hvilke andre arbejdspladser regeringen flytter

Det fremgår ikke af planen, hvornår regeringen præcis forventer at have arbejdspladserne på plads i Holbæk.

Uddannelser og nyt sekretariat
Som det løbende har været beskrevet denne uge, så får ti byer nye uddannelsespladser i forbindelse med udflytningsplanen.

Det drejer sig om 500-1.000 studiepladser, som fordeles på såkaldte uddannelsesstationer. Pladserne hører under en "moderinstitution", som bliver liggende, hvor den er.

Det drejer sig blandt andet om læreruddannelse i Helsingør og serviceøkonom-uddannelse i Svendborg.

Se alle uddannelserne her.

Regeringen oplyser yderligere, at der 1. august 2018 etableres en ny statsinstitution under Uddannelses- og Forskningsministeriet til studievejledning. Institutionen får navnet Studievalg Danmark og skal have afdelinger ”rundt i landet”, som det formuleres. Samtidig placeres et centralt sekretariat i Odense.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00