Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Skal personer på sygedagpenge skifte sats, mens de stadig er syge?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 10

Vil ministeren overveje at stille ændringsforslag, der sikrer, at personer på sygedagpenge ikke skal skifte sats, imens de stadig er syge? Såfremt ministeren ikke vil stille ændrings­forslag, bedes ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer ovennævn­te.

Svar fra mandag den 16. maj 2022
Jeg vil stille et ændringsforslag, om at sygedagpengemodtagere ikke skal gå ned i sats efter tre måneders forbrug

Jeg er enig i, at det er en god idé, at personer på sygedagpenge ikke skal skifte sats, imens de stadig er syge.

Efter aftale med partierne bag Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder vil jeg derfor stille et ændringsforslag, som netop sikrer, at sygedagpengemodtagere ikke skal gå ned i sats efter tre måneders forbrug af den indledningsvis højere dimittendsats.

Sygedagpengemodtagere fortsætter således på den dagpengesats, som de fik ved overgang fra dagpenge til sygedagpenge. Det følger af gældende principper på området. Forslaget forenkler samtidig administrationen for kommuner og a-kasser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00