Jette Ryde Gottlieb
 svarer 
Peter Hummelgaard

Jette Gottlieb (EL) spørger beskæftigelsesministeren, Peter Hummelgaard, om ministeren vil stille ændringsforslag, der sikrer, at alle tilknytningsberegningsmetoder foregår på samme måde som ellers, så der er krav om et bestemt antal timer inden for en bestemt periode

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

L 173, Spørgsmål 12
Vil ministeren stille ændringsforslag, der sikrer, at alle tilknytningsberegningsmetoder foregår på samme måde som ellers, så der er krav om et bestemt antal timer inden for en bestemt periode? Såfremt ministeren ikke vil stille ændringsforslag, bedes ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer ovennævnte.

Svar fra fredag den 13. maj 2022
”Vil ministeren stille ændringsforslag, der sikrer, at alle tilknytningsberegningsmetoder foregår på samme måde som ellers, så der er krav om et bestemt antal timer inden for en bestemt periode? Såfremt ministeren ikke vil stille ændringsforslag, bedes ministeren yde teknisk bistand til et ændringsforslag, der sikrer ovennævnte?” Svar:

Spørgsmålet forstås på den måde, at der spørges til, om ministeren vil tilrette beskæftigelseskravet, som er alternativet til opfyldelse af sprogkravet, for at få ret til dagpenge som dimittend, jf. lovforslagets § 1, nr. 5, ad § 54, stk. 3, 1. pkt., så det summerer alle måneder inden for optjeningsperioden.

Det fremgår af lovforslaget, at medlemmer, der ikke opfylder sprogkravet, vil have ret til dagpenge efter stk. 1, hvis personen inden for 12 måneder i løbet af de seneste 24 måneder forud for ledigheden har fået indberettet mindst 600 løntimer til indkomstregisteret, jf. lov om et indkomstregister for et fuldtidsforsikret medlem og 400 timer for et deltidsforsikret medlem.

Det fremsatte lovforslag er udmøntet i overensstemmelse med den politiske aftale.

Jeg vil derfor ikke fremsætte et ændringsforslag, som ønsket.

Vedlagt er udarbejdet teknisk bistand til et ændringsforslag, som sikrer, at alle tilknytningsberegningsmetoder foregår på samme måde som ellers, så der er krav om et bestemt antal timer inden for en bestemt periode.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00