Cisu: Politikerne skal løsne grebet, så dansk udviklingspolitik kan blive en folkesag

Vi må friholde udviklingsbistanden til civilsamfundet fra politisk prioritering af geografiske områder eller temaer, så udviklingssamarbejdet kan blive en folkesag, skriver Torsten Malmdorf og kommer med tre bud på prioriteter i en ny udviklingspolitisk strategi.

Danskerne skal kunne engagere sig i de områder, der 
ligger deres hjerter nær, for eksempel grøn energi og 
klima, skriver Torsten Malmdorf.<br>
Danskerne skal kunne engagere sig i de områder, der ligger deres hjerter nær, for eksempel grøn energi og klima, skriver Torsten Malmdorf.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Torsten Malmdorf

Udviklingsområdet bliver på godt og ondt relateret til andre politikområder – og bliver det måske endnu mere, når Danmark i de kommende år skal have en ny udviklingsstrategi.

På den positive side er der større sammenhæng mellem udviklingsområdet og især klimapolitik. Det giver god mening, hvorimod den stigende tendens til at blande indenrigspolitiske prioriteringer med udviklingsområdet ikke harmonerer med de udviklingspolitiske mål om mere lokalisering.

Derfor er det vigtigt, at efterfølgeren til Fælles om Verden kommer til at stå klart og tydeligt på de selvstændige mål for udviklingsområdet for så at kunne spille meningsfuldt ind i de andre områder.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00