Opsamling: Her er aktørernes anbefalinger til den udviklingspolitiske strategi

Nye storpolitiske krige og konflikter, tiltagende klimaforandringer og ingen verdensomspændende pandemi. Verden ser anderledes ud, end da den nuværende udviklingspolitiske strategi blev udformet i 2021. Så hvor skal politikerne rette blikket hen denne gang? Det spurgte Altinget en række aktører om i den seneste temadebat.

<div>Debatten kom blandt andet omkring, hvordan de varslede ligeværdige partnerskaber med afrikanske lande skal se ud.<br></div>
Debatten kom blandt andet omkring, hvordan de varslede ligeværdige partnerskaber med afrikanske lande skal se ud.
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Cecilie Fischer

Inden længe synger den nuværende udviklingspolitiske strategi, Fælles om Verden, på sidste vers, og Danmark skal sætte en ny retning for den udviklingspolitiske indsats for 2025 og frem.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har varslet et øget politisk fokus på ligeværdige partnerskaber med afrikanske lande, men hvordan skal det tage sig ud? og hvad bør vi ellers have af udviklingspolitiske prioriteter?

Det var udgangspunktet for den seneste temadebat på Altinget Udvikling, hvor en række aktører fremlagde deres ønsker for udviklingsindsatsen i de kommende år.

Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00