Astrid Krag vil kvæle det minuttyranni, hun selv fik spat af som hjemmehjælper i 2007

Astrid Krag vil genoprette tilliden til ældreplejen og udrydde overstyring. Det lyder som et ekko af alle tidligere ministeransvarlige for ældreområdet, så hvad vil hun gøre anderledes? Altinget har sat den nye ældreminister stævne i Sundparken, hvor hun selv engang arbejdede som hjemmehjælper.

"Den 14. marts bliver en god dag, der skal jeg have mit andet stik," fortæller en ældre kvinde i Sundparken. Men selv om coronakrisen har været en hård omgang for især de ældre, øjner Astrid Krag også muligheder i krisen, som der kan bygges videre på.
"Den 14. marts bliver en god dag, der skal jeg have mit andet stik," fortæller en ældre kvinde i Sundparken. Men selv om coronakrisen har været en hård omgang for især de ældre, øjner Astrid Krag også muligheder i krisen, som der kan bygges videre på.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Søren Elkrog Friis

"Det var her, vi havde samlingssted, når vi mødte ind om morgenen," fortæller Astrid Krag (S) og peger på en træt lille bygning med nedrullede persienner.

Social- og ældreministeren vandrer stedkendt rundt mellem de rødmurede boligblokke i Sundparken på Amager, som huser knap 500 ældreboliger.

"Og der lå en lille købmand, som åbenbart heller ikke er der mere," udbryder hun, som om det overrasker hende, at hun faktisk kan huske det.

Altinget logoÆldre
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget ældre kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00