Svar om børnefattigdom "absurd" længe undervejs

SVARTIDER: S kalder det absurd, at regeringen efter fem måneder fortsat ikke har svaret på, hvilke konsekvenser kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen har for antallet af fattige børn. Minister holder på "ubekvem sandhed", lyder det. 

Det er ”absurd” lang tid at vente på svar, mener finansordfører Benny Engelbrecht (S), der "aldrig har oplevet noget lignende". 
Det er ”absurd” lang tid at vente på svar, mener finansordfører Benny Engelbrecht (S), der "aldrig har oplevet noget lignende". Foto: Skatteministeriet
Kasper Frandsen

Der er ingen tvivl om, at der vil komme flere fattig børn, der vil opleve at vokse op i sværere kår. Og de konsekvenser burde være beskrevet, inden lovene blev vedtaget. 

Benny Engelbrecht (S)
Finansordfører

Det er mere end fem måneder siden, at regeringen blev spurgt om, hvilke konsekvenser kontanthjælpsloftet og integrationsydelsen ville have for antallet af fattige børn i Danmark.

Men der er stadig ikke kommet svar, selvom lovforslaget er færdigbehandlet og præsidiet med formand Pia Kjærsgaard (DF) i spidsen har udtryk kritik af den langsommelige svartid.

Helt tilbage til den 3. november 2015 stillede Socialdemokraternes finansordfører, Benny Engelbrecht, spørgsmålet om, hvad kontanthjælpsloftet og integrationsydelser ville betyde for antallet af fattige børn under den fattigdomsgrænse, som SR-regeringen indførte, men V-regeringen skrottede igen.

Dokumentation

FATTIGDOMSGRÆNSEN

Blev formelt afskaffet af social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) efter Folketingsvalget i 2015, da magten skiftede hænder.

Fattigdomsgrænsen blev ellers indført i 2012 af den tidligere regering, som efter anbefalinger fra en ekspertgruppe satte mål for, hvornår man er fattig som dansker.

Ifølge SR-regeringens grænse er man fattig, hvis ens formue er under 100.000 kroner, og man har haft en årlig indkomst under cirka 103.000 kroner i en periode på tre år i træk. Studerende er undtaget.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00