Om  
Per Christensen

I januar stoppede han efter historier om dobbeltliv: Nu er Per Christensen tilbage i 3F

Per Christensen, der måtte forlade formandsposten hos 3F efter markante afsløringer, vender nu tilbage i en ny stilling hos lokalafdelingen 3F Storkøbenhavn. "Vi synes ikke, det er klogt," lyder det fra forbundsledelsen.

Per Christensen vender tilbage til 3F som ny faglig medarbejder i 3F Storkøbenhavn. 
Per Christensen vender tilbage til 3F som ny faglig medarbejder i 3F Storkøbenhavn. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sabine Dybdahl Christoffersen

I januar afslørede B.T., at tidligere formand for 3F Per Christensen i årevis har levet et dobbeltliv og haft to familier.

Det fik efterfølgende Per Christensen til at trække sig fra posten efter gensidig aftale med 3F.

Men nu vender han tilbage til 3F som faglig medarbejder hos lokalafdelingen i Storkøbenhavn.

Det erfarer Berlingske, og det fremgår yderligere af 3F's hjemmeside. Altinget har forsøgt at få en kommentar fra 3F, men det er ikke lykkedes.

I en pressemeddelelse bekræfter 3F ansættelsen. Men ledelsen understreger, at det er en lokal beslutning.

"Vi synes ikke, det er klogt, men det er en lokal beslutning i den lokale afdeling. Vi må acceptere, at en lokalafdeling selv bestemmer, hvem de ansætter. Det er bestyrelserne i de lokale afdelinger, der vælger deres personale, og her har Storkøbenhavns medlemmer så valgt dette, lyder det fra forbundets ledelse i 3F," siger forbundets ledelse i "en samlet udtalelse".

Tilbage i januar gik beskyldningerne blandt andet på, at Per Christensen havde udnyttet sin position i 3F til at dække over sit bedrag.

Gennem samtaler med tre ud af de fire kvinder, som Per Christensen gennem tiden har ført bag lyset, kunne B.T. desuden afsløre, at Per Christensen i årevis har levet et dobbeltliv af to omgange.

En af kvinderne fortalte blandt andet, at Per Christensen i 2015 havde brugt 3F’s fast tilknyttede advokat Peter Giersing til at advare kvinderne mod at fortælle sagen om i pressen.

Ifølge B.T. havde Per Christensen også mindst en gang benyttet en lejlighed, der stod til rådighed for ”værdigt trængende chauffører”.

Per Christensen udtalte dog selv til B.T., at han ikke havde blandet arbejde og privatliv sammen. Ligesom 3F’s advokat afviste, at han skulle have forsøgt at forhindre kvinden i at tale med medierne.

Per Christensen var forbundsformand i 3F i perioden 2013-2022.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Christensen

Faglig sekretær, 3F Mølleåen, fhv. forbundsformand, 3F
tømrer

0:000:00