Bondo stopper som topforhandler

EXIT: Lærernes formand Anders Bondo har meddelt, at han stopper som formand for Forhandlingsfællesskabet ved udgangen af 2018. Det betyder, at han ikke kommer til at stå i spidsen for OK21.

Lærernes formand, Anders Bondo Christensen, stopper som formand for Forhandlingsfællesskabet ved udgangen af 2018.

Det har han fredag annonceret på et repræsentantskabsmøde, oplyser Forhandlingsfællesskabet til Altinget.

"Det er i al beskedenhed et hårdt job, som jeg nu har bestredet i snart 11 år. Jeg har siddet med ved samtlige forhandlingsborde, hvor jeg har skullet prøve at finde også de interne kompromiser. Jeg har elsket det, men efter 11 år synes jeg, at jeg har udstået min værnepligt. Det trækker virkelig søm ud," siger Anders Bondo Christensen selv om beslutningen til Avisen.dk.

Ifølge Forhandlingsfællesskabet bliver Anders Bondo siddende som formand indtil udgangen af 2018, hvor der så skal vælges en ny formand og topforhandler for de kommunalt ansatte ved repræsentantskabsmødet i december. Det betyder, at Anders Bondo Christensen ikke kommer til at stå i spidsen for de næste overenskomstforhandlinger i 2021.

Ifølge Avisen.dk mener Bondo, at han bedre kan fokusere alle sine kræfter på at lande et ordentligt resultat for lærerne, hvis han ikke bestrider formandsposten under OK21. 

Udmeldingen fra Bondo kommer samme dag, som Forhandlingsfællesskabets repræsentantskab har godkendt OK18-forligene og sendt dem til afstemning hos alle organisationernes medlemmer.

Selvom de netop overståede OK-forhandlinger ikke ser ud til at ende i en konflikt, fik lærerne ikke aftale om arbejdstidsregler, som de ellers havde håbet på. 

I stedet fik de en undersøgelseskommision, der skal danne grundlag for en arbejdstidsaftale mellem KL og lærerne inden 2021 og de næste overenskomstforhandlinger.

 

Forrige artikel Alternativet overbydes: Erkend at dit job er meningsløst og gå hjem efter 15 timer Alternativet overbydes: Erkend at dit job er meningsløst og gå hjem efter 15 timer Næste artikel Hilfr-overenskomst kritiseres for at underminere den danske model Hilfr-overenskomst kritiseres for at underminere den danske model
Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

Regeringens første år: Corona kickstartede slumrende trepartssamarbejde

FØDSELSDAGSANALYSER: Hvad har det betydet for eksempelvis de ældre, kulturen og boligpolitikken, at vi nu har en socialdemokratisk regering? Og hvordan går det med at stække Finansministeriets magt og gøre Danmark til det bedste land at være barn i? Altingets fagredaktører gør status på regeringens ét års fødselsdag med hver deres ultrakorte analyser.