V-forslag om forvaltningsdomstol har medvind i Folketinget

RETSSIKKERHED: Venstre vil styrke retssikkerheden for socialt udsatte og ydelsesmodtagere. Partier på tværs af Folketinget er positivt stemt over for forslag om ny forvaltningsdomstol. Regeringen skal nu tage stilling til, om der skal stilles lovforslag.

Forvaltningsdomstole kendes fra udlandet, men i Danmark må borgere føre sagen ved de civile domstole, hvis de er uenige i myndighedernes eller Ankestyrelsens afgørelser.
Forvaltningsdomstole kendes fra udlandet, men i Danmark må borgere føre sagen ved de civile domstole, hvis de er uenige i myndighedernes eller Ankestyrelsens afgørelser.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Søren Elkrog FriisChristina Houlind

Det er ikke op til mig at kommentere på, om der skal oprettes nye organer. Det er min lønramme ikke til. Det er en statsminister-opgave.

Mai Mercado
Børne- og socialminister (K)

Det kniber med retssikkerheden for udsatte borgere og ydelsesmodtagere. Det mener Venstre, som foreslår en forvaltningsdomstol, som skal hjælpe borgere i opgør med systemet.

Forslaget får medvind blandt et flertal af Folketingets partier.

"Det er en rigtig god idé. Vi har behov for en uafhængig instans, der kan sikre borgernes retssikkerhed," siger Trine Torp, der er socialordfører i SF, der i 2001 stillede et nærmest identisk beslutningsforslag.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00