DI-direktør indstillet som ny formand for Danske Bank

FORMANDSSKIFTE: A.P. Møller Holding indstiller Karsten Dybvad, direktør for Dansk Industri, som ny bestyrelsesformand for Danske Bank.

A.P. Møller Holding har 6. november anmodet Danske Banks bestyrelse om at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, hvor Karsten Dybvad indstilles til posten som formand, fremgår det af en meddelelse

Ole Andersen, nuværende formand for Danske Bank, meddeler i den forbindelse, at han udtræder af bestyrelsen.

"Set i lyset af bankens situation, deler jeg og den øvrige bestyrelse A.P. Møller Holding A/S’ opfattelse af, at der er brug for en afklaring af bankens fremtidige ledelse og sammensætningen af bestyrelsen så hurtigt som muligt," siger Ole Andersen.

Formanden for revisionskomitéen i Danske Bank, Jørn P. Jensen, udtræder også af bestyrelsen.

Udskiftning i bestyrelsen sker i kølvandet på den omfattende hvidvaskskandale.

I lyset af bankens nuværende situation har bestyrelsen vurderet, at der er behov for "ekstraordinære og vidtgående forandringer som led i opgaven med at genetablere tillid hos alle bankens interessenter," skriver Danske Bank. 

A.P. Møller Holding, der ejer 20 procent af aktierne i Danske Bank, nominerer desuden Jan Thorsgaard, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, som næstformand til Danske Banks bestyrelse.

Karsten Dybvad er endnu ikke formelt valgt som bankens nye bestyrelsesformand, men Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye, ønsker ham i en pressemeddelelse tillykke med nomineringen. 

Karsten Dybvad fortsætter i DI, indtil der foreligger en endelig afgørelse.

Forrige artikel Forskere sætter spørgsmålstegn ved effekten af Troels Lunds jobrangliste Forskere sætter spørgsmålstegn ved effekten af Troels Lunds jobrangliste Næste artikel Jesper Gronenberg skifter til Dansk Energi Jesper Gronenberg skifter til Dansk Energi
Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge

Nu bliver det lettere for EU-borgere at få danske dagpenge

AFTALE: Borgere fra andre EU-lande vil fremover kunne få ret til danske dagpenge efter én måneds arbejde i Danmark. Det er konsekvensen af en ny aftale i EU. Dermed taber Danmark kampen for at fastholde en længere optjeningsperiode.