DI-direktør indstillet som ny formand for Danske Bank

FORMANDSSKIFTE: A.P. Møller Holding indstiller Karsten Dybvad, direktør for Dansk Industri, som ny bestyrelsesformand for Danske Bank.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

A.P. Møller Holding har 6. november anmodet Danske Banks bestyrelse om at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, hvor Karsten Dybvad indstilles til posten som formand, fremgår det af en meddelelse

Ole Andersen, nuværende formand for Danske Bank, meddeler i den forbindelse, at han udtræder af bestyrelsen.

"Set i lyset af bankens situation, deler jeg og den øvrige bestyrelse A.P. Møller Holding A/S’ opfattelse af, at der er brug for en afklaring af bankens fremtidige ledelse og sammensætningen af bestyrelsen så hurtigt som muligt," siger Ole Andersen.

Formanden for revisionskomitéen i Danske Bank, Jørn P. Jensen, udtræder også af bestyrelsen.

Udskiftning i bestyrelsen sker i kølvandet på den omfattende hvidvaskskandale.

I lyset af bankens nuværende situation har bestyrelsen vurderet, at der er behov for "ekstraordinære og vidtgående forandringer som led i opgaven med at genetablere tillid hos alle bankens interessenter," skriver Danske Bank. 

A.P. Møller Holding, der ejer 20 procent af aktierne i Danske Bank, nominerer desuden Jan Thorsgaard, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, som næstformand til Danske Banks bestyrelse.

Karsten Dybvad er endnu ikke formelt valgt som bankens nye bestyrelsesformand, men Dansk Industris formand, Lars-Peter Søbye, ønsker ham i en pressemeddelelse tillykke med nomineringen. 

Karsten Dybvad fortsætter i DI, indtil der foreligger en endelig afgørelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Dybvad

Senior fellow, Kraka, fhv. departementschef, Statsministeriet
cand.polit. (Københavns Uni. 1985)

0:000:00