Frivillige danske venner hjælper flygtninge i job

INTEGRATION: Ny undersøgelse viser, at en stor del af kommunerne mener, at relationen mellem en frivillig, dansk ven og en flygtning bidrager til, at flygtningene kommer i job. I Næstved Kommune oplever de, at frivilligvennernes netværk øger jobmulighederne.

Gennem initiativet 'Venner viser vej' matches flygtninge med en frivillig ven eller venskabsfamilie. Det hjælper ifølge kommunerne på flygtningenes jobmuligheder, viser ny undersøgelse. 
Gennem initiativet 'Venner viser vej' matches flygtninge med en frivillig ven eller venskabsfamilie. Det hjælper ifølge kommunerne på flygtningenes jobmuligheder, viser ny undersøgelse. Foto: Marie Louise Munkegaard / Røde Kors
Simon Lessel

For nogle udvikler det sig til deciderede venskaber, hvor de tager på ture sammen, holder jul sammen og den slags. Og for andre er det mere hjælp til breve fra det offentlige og praktiske ting i verden, som frivilligvennerne hjælper til med.

Tenna Fonseca Kaarslev
Frivilligkoordinator i integrationsteamet, Næstved Kommune

Et flertal af kommunerne vurderer, at en frivillig dansk ven bidrager til, at flygtninge kommer i job.

Det viser en ny undersøgelse, som LG Insight har lavet for Røde Kors. Her har man undersøgt Røde Kors og Dansk Flygtningehjælps initiativ 'Venner viser vej'. Det er et initiativ, hvor flygtninge med opholdstilladelse får tilbudt en frivillig, dansk ven, når de flytter ud i en kommune.

Tanken er, at de frivillige, danske familier og venner skal hjælpe flygtningene med at få et større netværk, lære det danske sprog og bidrage med et øget kendskab til danske normer og værdier.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00