Her er den nye trepartsaftale om efteruddannelse

AFTALE: Regeringen og arbejdsmarkedets parter har sammen indgået en trepartsaftale, som har til formål at give et markant løft til voksen-, efter- og videreuddannelsessystemet. 

Den nye trepartsaftale om efteruddannelse skal være med til at sikre, at danskernes kompetencer bliver løftet, og at virksomheder og medarbejdere får adgang til et målrettet, overskueligt og mere fleksibelt uddannelsessystem. 

Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse

Trepartsaftalen omfatter initiativer for knap 2,5 milliarder kroner for perioden 2018-2021. Heriblandt vil der blive afsat 400 millioner kroner til en omstillingsfond til ufaglærte og faglærte. 

”Jeg er glad for, at regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om, hvor vigtigt det er at sikre et tidssvarende voksen- og efteruddannelsessystem. Med aftalen sætter vi gang i en indsats, der skal sikre, at basale færdigheder kommer helt ud på virksomhederne. Samtidig er omstillingsfonden rettidig omhu i en tid med hurtig udvikling på arbejdsmarkedet, og den skal give den enkelte mere fleksible muligheder for at efteruddanne sig efter eget ønske og behov," udtaler undervisningsminister Merete Riisager (LA) ifølge pressemeddelelsen. 

Blandt de mest centrale initiativer er:

  • Bedre mulighed for omstilling: Omkring 400 millioner kroner til en omstillingsfond, der skal give ufaglærte og faglærte mulighed for på eget initiativ at efter- og videreuddanne sig. 
  • Styrke basale færdigheder: Bedre muligheder for læse-, skrive- og regneundervisning samt en pulje på 100 millioner kroner til at øge kendskabet til mulighederne for at få undervisning. Nye fag i IT og engelsk. 
  • Højere godtgørelse til alle på AMU-kurser: VEU-godtgørelsen hæves fra 80 til 100 procent af højeste dagpengesats ved deltagelse i AMU-kurser. 
  • Fleksibelt udbud af AMU-kurser: Bedre muligheder for at tilpasse AMU-kurser til den enkelte virksomheds behov.  

Se hele aftalen her

Forrige artikel Her er Skatteministeriets syv nye styrelsesdirektører Her er Skatteministeriets syv nye styrelsesdirektører Næste artikel Trepartsaftale får ros: Her er reaktionerne Trepartsaftale får ros: Her er reaktionerne