Konservative udpeger ny politisk ordfører

AFLØSER: Der er rokade i Konservative, efter at Mette Abildgaard er gået på barsel. Ny politisk ordfører er Anders Johansson.

Åbningsdebatten i torsdags var den konservative gruppeformand Mette Abildgaards sidste gang i folketingssalen, inden hun fredag gik på barsel. Og det bliver Anders Johansson, der overtager hendes post som gruppeformand og politisk ordfører for Konservative.

Anders Johansson bestrider foruden de to nyerhvervede poster som gruppeformand og politisk ordfører også posterne som by,- bolig- og bygningsordfører, erhvervsordfører, finans- og reformordfører, forbrugerpolitisk ordfører samt skatte- og afgiftsordfører.

Den nye gruppeformand har siddet i Folketinget siden maj 2016, hvor Mai Mercado gik på barsel. Han fortsatte som medlem af Folketinget, da Mai Mercado i december 2016 blev børne- og socialminister.  

Kun Khader er ikke suppleant
Med Mette Abildgaard på barsel er Naser Khader det sidste konservative folketingsmedlem, der blev valgt ind ved valget i 2015. De resterende er suppleanter. De konservative ministre har nemlig alle valgt at træde ud af folketingsgruppen for at gøre plads til suppleanter og dermed undgå en meget lille folketingsgruppe. 

Erik Lund træder ind i Folketinget som Mette Abildgaards stedfortræder og overtager hendes andre ordførerskaber. Derudover overtager Erik Lund også Anders Johanssons post som beskæftigelsesordfører.

Forrige artikel Ny platform skal give danskerne bedre indsigt i demokratiske processer Ny platform skal give danskerne bedre indsigt i demokratiske processer Næste artikel Sådan vil regeringen med ny lov gøre livet lettere for udsatte borgere Sådan vil regeringen med ny lov gøre livet lettere for udsatte borgere
Grete Christensen: Sygeplejersker skal lede sundhedsfælleskaber

Grete Christensen: Sygeplejersker skal lede sundhedsfælleskaber

INTERVIEW: Det er en stor fejl i regeringens sundhedsreform, at sygeplejerskerne ikke er tiltænkt en plads med i toppen af sundhedsfælleskaberne, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen. Samtidig er hun bekymret for et farvel til regionspolitikerne. Læs hele interviewet her.