MeToo får organisationer til at indføre mulighed for at indberette krænkelser anonymt

De seneste års fokus på seksuelle krænkelser har fået organisationer til at sætte nye tiltag i værk. Whistleblowerordninger og anonym chat er blandt initiativerne.

Sofie Lindes optræden til Zulu Comedy-show i 2020 førte til fornyet debat om krænkelser i MeToo-debatten. Store civilsamfundsorganisationer har siden indført nye tiltag og sat fokus på samværskulturen i egne rækker.
Sofie Lindes optræden til Zulu Comedy-show i 2020 førte til fornyet debat om krænkelser i MeToo-debatten. Store civilsamfundsorganisationer har siden indført nye tiltag og sat fokus på samværskulturen i egne rækker.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Hvis man som ansat i en organisation udsættes for seksuelle krænkelser, er det ikke sikkert, man har lyst til at fortælle om det ansigt til ansigt med en HR-medarbejder eller i en mail med navn og afsender. Den erkendelse har man gjort sig i en række store civilsamfundsorganisationer.

Derfor har fem ud af syv store organisationer indført eller besluttet at indføre muligheden for at indberette seksuelle krænkelser anonymt inden for det seneste år.

De syv organisationer har alle sammen deltaget i rapporten Omverdensanalyse bestilt af konsulentfirmaet Ingerfair. En del af analysen omhandler MeToo-relaterede initiativer i organisationerne.

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00