Debat

EUD-aktører: Nu må Antorini træde i karakter

DEBAT: EUD-udvalget har ladet en fantastisk chance for at få reel reform af erhvervsuddannelserne gå fra sig. Nu må de unge sætte deres lid til, at politikerne på Christiansborg fortsat mener det alvorligt, når de taler om en grundlæggende reform af uddannelserne. Det skriver følgegruppen til EUD-udvalget.
Tilknyttet som universitetspraktikant på portalerne Altinget | Fødevarer og Altinget | Uddannelse. Kandidatstuderende i socialvidenskab og kommunikation på Roskilde Universitet med fokus på journalistik og politisk kommunikation.
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Peter Amstrup, Hanne Pontoppidan, Søren Hoppe, Søren Clausen og Gorm Leschly
Henholdsvis formand for Danske Erhvervsskoler-Lederne, formand for Uddannelsesforbundet, formand for Handelsskolernes Lærerforening, formand for Danske SOSU-skoler og formand for Gymnasieskolernes Lærerforening

Anbefalingerne fra erhvervsuddannelsesudvalget har som bekendt været ventet i måneder med flere udsættelser og aflysninger af møder undervejs.

Til sidst blev vi helt i tvivl om, hvorvidt de nogensinde kom. Og det gjorde de så heller ikke! Det er en utrolig stor skuffelse, at medlemmerne af EUD-udvalget blot har kastet håndklædet i ringen og givet op efter måneders arbejde.

På samme tid har alle omkring erhvervsuddannelserne jo været enige om, at der var tale om en brændende platform, og kun med en mærkbar reform var det muligt at slukke branden. Hvorfor har udvalgsmedlemmerne ikke taget den opgave så alvorligt, at de i fællesskab har set nødvendigheden af at nå til enighed om en reform, som for alvor kan tiltrække og fastholde flere unge?

Vi stiller os gerne til rådighed med gode ideer, arbejdskraft og erfaring fra den virkelighed, der har så hårdt brug for en reform. Ikke for vores, ikke for politikernes, men for de unges og for samfundets skyld. Andet kan vi ikke være bekendt.

Af Peter Amstrup, Hanne Pontoppidan, Søren Hoppe, Søren Clausen og Gorm Leschly
Følgegruppen til EUD-udvalget

Undren fra starten
Fra starten af EUD-udvalgets arbejde undrede vi os over, hvorfor vi ikke fik plads i udvalget. Det er trods alt os, der hver dag har den direkte kontakt med de unge og voksne på erhvervsskolerne, så vi mente selv, at vi havde noget at bidrage med.

Christine Antorini stod fast, men i stedet tilbød hun os at agere følgegruppe til udvalget og få en række møder med hende, hvor vi fik lejlighed til at præsentere vores ideer og forslag til, hvordan erhvervsuddannelserne kan reformeres.

Disse forslag håber vi naturligvis, at Antorini vil betragte som en hjælp og tage med, når hun sammen med sine kollegaer på Christiansborg trækker i arbejdstøjet til efteråret. Her skal ministeren komme med et udspil til "en grundlæggende reform af erhvervsuddannelserne", som statsministeren nævnte i sin afslutningstale i forrige uge.

Politikerne har nu ikke nogen anbefalinger fra udvalget at tage udgangspunkt i, så nu må de selv støbe kuglerne. Vi stiller os gerne til rådighed med gode ideer, arbejdskraft og erfaring fra den virkelighed, der har så hårdt brug for en reform. Ikke for vores, ikke for politikernes, men for de unges og for samfundets skyld. Andet kan vi ikke være bekendt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hanne Pontoppidan

Formand, Uddannelsesforbundet
lærer (Gedved Seminarium 1981), MPA (CBS 2008)

Gorm Leschly

Medlem, Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg, fhv. formand, Gymnasieskolernes Lærerforening
cand.mag. (Aarhus Uni. 1975)

0:000:00