SF’er skal forhandle EU’s nye regler om løngennemsigtighed: "Banebrydende" tiltag kan lukke løngabet mellem mande- og kvindefag

Der skal skrues endnu mere op for nye EU-krav om åbenhed omkring indholdet af europæiske mænd og kvinders lønningsposer, hvis det står til SF’s Kira Marie Peter-Hansen, der er Europa-Parlamentets ordfører på området.

En børnehavepædagog skal kunne sammenligne sin løn med en bygningskonstruktør eller en politibetjent, mener SF's Kira Marie Peter Hansen.
En børnehavepædagog skal kunne sammenligne sin løn med en bygningskonstruktør eller en politibetjent, mener SF's Kira Marie Peter Hansen.Foto: Europa-Parlamentet
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: "Nogle vil nok sige, at vi går for langt. Det mener jeg ikke, vi kan, når det gælder ligeløn.”

Sådan siger SF’s Kira Marie Peter-Hansen om det forslag om øget løngennemsigtighed, som hun har fået til opgave at skibe gennem Europa-Parlamentet.

Onsdag afleverede hun i selskab med sin hollandske med-ordfører, Samira Rafaela fra den liberale gruppe Renew, sit bud på Parlamentets holdning til, hvordan de nye krav om åbenhed om lønniveauer på de europæiske arbejdspladser skal strikkes sammen, så de kan kaste lys over det løngab mellem kønnene på 14 procent, der findes både på EU-plan og i Danmark. 

Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00