Slut med hjælp til at fastholde seniorer i job

SIDSTE CHANCE: Siden 2013 har offentlige og private virksomheder kunnet søge seniorpakker, som er en hjælp til at fastholde seniormedarbejdere. Nu udfases ordningen. Både LO og Ældre Sagen efterlyser nye initiativer.

Der er lys for enden af tunellen. Over hver femte medarbejder i Arriva er over 60 år. Bus- og togselskabet bruger seniorpakker i forsøget på at fastholde flest muligt.
Der er lys for enden af tunellen. Over hver femte medarbejder i Arriva er over 60 år. Bus- og togselskabet bruger seniorpakker i forsøget på at fastholde flest muligt.Foto: Lars E/Arriva Danmark
Søren Elkrog Friis

Der er virkelig behov for, at regeringen samler bolden op.

Morten Skov Christensen
Næstformand, LO

Vi kører seniorforløb for vores buschauffører, fordi vi gerne vil beholde dem.

Pernille Kiær
Diversity manager, Arriva

Julen 2015 bliver den sidste, hvor offentlige og private virksomheder kan finde en seniorpakke fra det offentlige under træet.

Den 14. december er sidste chance for at søge om støtte til at fastholde medarbejdere over 55 år.

Efter tre år udfases ordningen, som administreres af Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Dokumentation

Seniorpakker

  • Seniorpakker er et tilbud fra Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse, som både kan søges af offentlige og private virksomheder.
  • Seniorpakken er en startpakke på tre til seks måneder, som giver arbejdspladsen økonomisk støtte og vejledning til at gennemføre møde-, kortlægnings- og afklaringsaktiviteter med henblik på at fastholde medarbejdere på 55 år og derover.
  • Ordningen blev vedtaget af S-R-SF-regeringen med støtte fra Enhedslisten i 2012 og er en udløber af regeringsudspillet ”Et godt og langt arbejdsliv for alle”.
  • Seniorpakkerne blev lanceret i 2013 og gjaldt fra starten kun for virksomheder med under 250 medarbejdere, men blev i foråret 2015 udvidet til at omfatte alle typer virksomheder.
  • Der var oprindeligt afsat 130 mio. kr. til seniorpakker i perioden 2013-15, men efterfølgende omprioriteringer har bragt bevillingen ned på 35 mio. kr.
  • Seniorpakken giver blandt andet redskaber til at sætte fokus på seniormedarbejderes arbejdsmiljø, helbred og særlige kompetencer.
  • Virksomheder får støtte til konsulenthjælp og medarbejderne kommer på en dags afklaringskursus, hvor virksomheden modtager lønkompensation.
  • Sidste frist for at søge en seniorpakke er 14. december 2015.
  • Seniorpakkerne kan dog godt gennemføres i 2016. 

Søg om en seniorpakke her.


Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00