Her er årets mest læste udviklingsdebat

HITLISTE: Syriske flygtninge og Institut for Menneskerettigheder har fået mest opmærksomhed i debatspalterne på Altinget Udvikling i 2019. Læs eller genlæs topfem over årets mest populære indlæg her.

Syriske flygtninge i Kawergosk-lejren i 2018.
Syriske flygtninge i Kawergosk-lejren i 2018.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Kristian Andersen

Debatredaktionen har fundet regnearkene frem og set på, hvilke debatindlæg der har trukket flest læsere i 2019 på Altinget Udvikling. Læs eller genlæs indlæggene her.

1. Professor: Danmark legitimerer Assad-regimet med hjemsendelsespolitik
Bragt 15. marts

Den nye danske hjemsendelsespolitik af syriske flygtninge underminerer den samlede europæiske Syrien-politik og giver køb på grundlæggende europæiske værdier, skriver professor i Globale Studier Sune Haugbølle. Læs indlægget her.

2. Kjærum: Går Jonas Christoffersen mere op i politiske skulderklap end konventioner?
Bragt 25. januar

Direktør for Institut for Menneskerettigheder, Jonas Christoffersen, advokerer for en pragmatisk tilgang til beskyttelsen af menneskerettigheder. Det er både juridisk uprofessionelt og i strid med den opgave, som en national menneskerettighedsinstitution skal varetage, skrev Morten Kjærum. Læs indlægget her.

3. Debattør: Institut for Menneskerettig­heders ledelse bør trække sig
Bragt 6. december

Ledelsen i Institut for Menneskerettigheder misforstår sin arbejdsopgave, svigter menneskerettighederne og har udspillet sin rolle, skrev tidligere landsformand for Europabevægelsen Erik Boel. Læs indlægget her.

4. Udlændingestyrelsen: Derfor kan visse syriske flygtninge sendes hjem
Bragt 27. marts

Syriske flygtninge fra Damaskus-provinsen, som har fået asyl på bagggrund af de generelle forhold, kan få inddraget deres opholdstilladelse, fordi sikkerhedssituationen i provinsen er forbedret, skrev vicedirektør i Udlændingestyrelsen, Anders Dorph. Læs indlægget her. 

5. Friis Bach: Lomborg sætter det forsimplede regnestykke på en piedestal
Bragt 14. januar

Hvad er prisen på en regnskov eller på ytringsfrihed? Hvad er prisen på et menneskeliv? Her står vi over for en række meget svære etiske og økonomiske problemstillinger, som Lomborgs forsimplede cost-benefit-manipulation ikke kan svare på, skriver Christian Friis Bach. Læs indlægget her.

Deltag i debatten!
Glædelig jul og godt nytår fra debatredaktionen på Altinget og tak for et godt 2019 med gang i debatten på Altinget Udvikling.

Vi håber, at 2020 vil byde på endnu mere god og saglig debat. Du er velkommen til at bidrage ved at sende dit indlæg til [email protected] 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Anders Dorph

Styrelsesdirektør, Spillemyndigheden, ekstern lektor, Københavns Uni.
Cand.jur (Københavns Uni. 1993)

Christian Friis Bach

MF (R), stifter, Warfair
cand.agro. (KVL 1992), ph.d. international økonomi (KVL 1996)

Erik Boel

Forfatter, fhv. International sekretær, Socialdemokratiet 1992-2003 og forstander for Europahøjskolen og Krogerup
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00