Borgmesterens sommerferie: Henrik Hvidesten (V)

SOMMER UDEN POLITIK: Henrik Hvidestens sommer står i Italiens tegn. Et besøg hos venner i Norditalien bliver krydret med vitello tonnato og Aperol Spritz hos Ringsteds V-borgmester, der ikke bryder sig om at lægge al politik på hylden i sin ferie.

Anders Redder

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?

Nej – og jeg ville heller ikke bryde mig om, hvis jeg ikke vidste, hvad der foregik mens jeg var væk. Så jeg forsøger altid at være online én gang om dagen – for eksempel om morgenen inden resten af familien står op.

Hvor holder du sommerferie i år?

Vi skal til Italien og besøge nogle gode venner, hvoraf den ene er italiener. Det er hans familie, vi skal besøge i en lille by, der hedder Premia.

Fakta
Henrik Hvidesten er Venstre-borgmester i Ringsted Kommune.

Det gjorde vi faktisk også sidste år, hvor jeg blandt andet mødte den lokale borgmester, men derudover handler det mest om at slappe af sammen med mine børn, der er tre og fem år. Efter besøget i Premia går turen til Caorle, inden vi på vores vej hjem lægger vejen forbi Sønderborg for at tage en overnatning hos de lokale spejdere, der deltager i Spejdernes Lejr.

For mig handler ferien om at nå at være sammen med nogle af de mennesker, som jeg ikke ser så meget til i en travl hverdag.

Hvad er dit bedste sommerferie-minde?

Skanderborg Festival har givet mange gode minder med musik og masser af sjove oplevelser med venner.

Hvilke radioprogrammer, podcasts eller musikalbum kan du anbefale at lytte til?

God taleradio. Emnet er ikke så vigtigt, bare det er interessante mennesker, der er i studiet.

Jeg kan jeg godt lide den type programmer, hvor nyheder præsenteres i andet og mere end overskriftsform – jeg går ikke efter noget bestemt program, men P1 eller Radio24syv plejer at være de kanaler, jeg ender på, når jeg kører bil.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?

Jeg tror ikke, at jeg vil anbefale min sommerferielæsning til andre, da den står på forskellige rapporter, som der ikke er tid til at fordybe sig i til hverdag.

Hvad er din yndlings-sommerret?

Jeg kan altid spise vitello tonnato. Hvad angår dessert, må det være is fra den lokale Lydolfs Isbar – men det er mest, fordi han skaber en god stemning for både børn og voksne i sin lille isbar.

Har du opskriften på en god sommerdrink?

Sidste år fik vi smagen for Aperol Spritz, og mon ikke, at vi skal have et par stykker af dem igen i år. Og opskriften er ret let: Mousserende vin, Aperol og danskvand samt isterninger og appelsin.

Hvilken sang er indbegrebet af dansk sommer for dig?

Det er Midsommervisen, men på Shubiduas melodi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Hvidesten

Landbrugsrådgiver, DLR Kredit, byrådsmedlem (V)
cand.oecon.agro. (Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole 2004)

0:000:00