Borgmesterens sommerferie: Joy Mogensen (S)

SOMMER UDEN POLITIK: Roskilde-borgmester Joy Mogensen finder Danmark dejligst i disse måneder. I år pakker hende og kæresten bilen med gode bøger og kører ud i det ganske sommerland, hvor Ribe, Brande og Viborg er blandt destinationerne. Læs om borgmesterens ferie i Altingets sommerkalender. 

Er det realistisk at holde sommerferie uden politik?
Nej. Ligesom andre lader jeg batterierne op i ferien, men politik er jo ikke kun mit arbejde.

Jeg har altid interesseret mig for, hvad der sker i samfundet, så jeg bruger tit ferien til at vende de store samfundsudviklinger i hovedet, lægge planer og tager tit inspiration med hjem fra det, jeg har set og oplevet på mine ferier.

Holder du sommerferie i Danmark eller i udlandet?
I år holder jeg ferie i Danmark. Jeg har igennem mange år rejst til udlandet i sommerferien, men Danmark er jo i virkeligheden dejligst på denne tid, så de senere år er jeg begyndt at foretrække at se mere af hjemlandet i løbet af juli og så rejse til udlandet om foråret, efteråret eller vinteren.

Denne sommer tager min kæreste og jeg på en biltur rundt i Jylland. Jeg har hørt meget om, men aldrig besøgt Ribe, der har mange af de samme historiske rødder som Roskilde, så det har været min førsteprioritet at komme derhen.

Derudover har jeg fået Brande og Viborg anbefalet, så vi pakker bilen med bøger og kører ud for at se, hvad vi finder af små hyggelige kroer at overnatte på og oplevelser rundt omkring.

Hvilke bøger kan du anbefale som god ferielæsning?
De Små Tings Gud af Arundhati Roy eller en af Dan Browns bøger, fuld af symbolik og gåder.

Og hvad med radioprogrammer, podcasts eller musikalbum - noget du kan anbefaler her? 
Oh Land er fantastisk at lytte til hele året, men især om sommeren, hvor hendes stemme for mig er på samme tid klar og varm som den danske sommer.

Hvad er dit bedste sommerferie-minde?
Jeg besøgte et år min søster og hendes børn på Fanø, og vi tog ud for at plukke vilde blåbær.

Det havde været en varm dag, og imens vi plukkede, begyndte en blid sommerregn at falde, hvor man pludselig kunne dufte både græsset og støvet. Vi plukkede videre. Min søster, hendes datter og jeg plukkede, mens min søsters søn på dengang 2-3 år spiste af blåbærrene, mens han fyldte sin spand med små frøer, han fangede i buskadset.

Bagefter tog vi hjem til sommerhuset og sad i læ på terrassen og spiste blåbær med vaniljeis og lyttede til regnens trommen. Det var en af de dejligste sommerdage nogensinde.

Hvad er din yndlings-sommerret?
Jeg kan rigtig godt lide solmodne friske bær. Jordbær, brombær og hindbær; enten bare som snacks, med koldskål eller is eller i salater eller lagkager. 

Har du opskriften på en god sommerdrink?
Det må blive en long drink med Pimm's No.1, Ginger Ale og skiver af agurk og appelsin.  

Forrige artikel To ministre ryger i svensk IT-skandale To ministre ryger i svensk IT-skandale Næste artikel Erhvervsskoler fattes elever: Sådan kan udviklingen vendes Erhvervsskoler fattes elever: Sådan kan udviklingen vendes