Om  
Jesper Zeihlund

Erfaren fødevarerådgiver stifter ny brancheforening for lokale fødevarer

Jesper Zeihlund, grundlæggeren bag fødevareorganisationerne Local Food Mind og Nationalt Center for lokale fødevarer, har stiftet en ny brancheorganisation for lokale fødevarer i Danmark.

Jesper Zeihlund har grundlagt en ny brancheforening for lokale fødevarer i Danmark.
Jesper Zeihlund har grundlagt en ny brancheforening for lokale fødevarer i Danmark.Foto: Benita Marcussen
Emma Brink

Jesper Zeihlund, grundlæggeren bag blandt andet rådgivningsvirksomheden Local Food Mind, har stiftet en ny branche- og interesseorganisation for lokale fødevarer i Danmark. Han bliver ligeledes direktør for organisationen, der har fået navnet Brancheforeningen for Lokale Fødevarer i Danmark

Det skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Jesper Zeihlund ærgrer sig over reglerne på området, som han finder uigennemskuelige, og den nye brancheforening har derfor til formål at at skabe et fællesskab, der styrker de enkelte aktører, med fokus på gennemsigtighed og støtte til lokale fødevareproducenter.

{{toplink}}
Læs også

"Vi vil arbejde for, at forbrugeren kan gennemskue, hvilke varer der er lokalt produceret," siger han.

Jesper Zeihlund har mange års erfaring med fødevareområdet, blandt andet som stifter og direktør for Nationalt Center for Lokale Fødevarer, der sidste år blev en del af Local Food Minds. Han har også været en del af fødevareprojekter ved Aalborg Universitet og Roskilde Universitet.

"Mange fødevareproducenter føler sig ikke hjemme i de eksisterende organisationer og har ikke et talerør. Formålet er at give en platform til dem, der arbejder med virkelige lokale fødevarer. Og ikke mindst i fællesskab at arbejde for at fremme deres kommercielle interesser gennem relationer og nytænkning," siger han.

Foreningen præsenteres ved et arrangement 16. maj og er grundlagt i samarbejde med et advisory board og en række strategiske partnere.

0:000:00