Flere tiltag i regeringens storstilede reformaftale er i limbo efter udskrivelsen af valget

Forhøjelsen af det maksimale beskæftigelsesfradrag samt det permanente forsknings- og udviklingsfradrag er i fare for aldrig at blive ført ud i livet, selvom de er vedtaget i regeringens store reformaftale. Størstedelen af finansieringen er nemlig ikke blevet fundet. Radikale er klar til at forhandle tiltagene enkeltvis efter valget.

Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, er klar til at forhandle om de delelementer, som skulle finansieres af saneringen af erhvervsstøtteordninger, efter valget. Arkivfoto.
Radikales politiske ordfører, Andreas Steenberg, er klar til at forhandle om de delelementer, som skulle finansieres af saneringen af erhvervsstøtteordninger, efter valget. Arkivfoto.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Flere dele af regeringens reformaftale, 'Danmark kan mere I, risikerer ikke at blive til virkelighed. 

Konkret er der tale om tiltag som eksempelvis forhøjelsen af det maksimale beskæftigelsesfradrag fra 2025 og permanentgørelsen forsknings- og udviklingsfradraget på 130 procent.

Samlet set skal der bruges 4,3 milliarder kroner på at finansiere de tiltag, og størstedelen af den finansiering skal komme fra at sløjfe erhvervsstøtteordninger for 3,5 milliarder kroner, men de penge er ikke blevet fundet, før valget blev udskrevet.  

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har nedsat en ekspertgruppe, der i begyndelsen af oktober, skulle være kommet med anbefalinger til, hvilke støtteordninger der skulle sløjfes, men ekspertgruppen nåede aldrig at komme med sine forslag.

Og nu bekræfter Erhvervsministeriet over for Altinget, at ekspertgruppens arbejde er sat på pause, indtil valget er afgjort. 

Om ekspertgruppen skal genoptage sit arbejde vil være op til den næste regering, og dermed er det slet ikke sikkert, at arbejdet bliver færdiggjort.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Partierne bag den oprindelige aftale står ikke til at kunne samle flertal, hvis man skal tro de seneste politiske målinger

Jeg ved, at både Socialdemokratiet og Venstre er tilhængere af at gøre forsknings- og udviklingsfradraget permanent, men spørgsmålet er, om der er flertal for den givne besparelse på erhvervsstøtten.

Andreas Steenberg
Politisk ordfører for Radikale

0:000:00