Flere penge til sårbare lande og førstehjælp til 1,5-ambition: Det vil regeringen arbejde for ved klimatopmødet i Glasgow

Dette års FN-klimatopmøde er i gang, og en lang række repræsentanter for Danmark rejser de kommende uger til Glasgow for at forhandle. Her får du et overblik og regeringens ambitioner på COP26.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har mandag taget hul på dette års FN-klimatopmøde og hilser her på værtslandet Storbritanniens premierminister, Boris Johnson.
Statsminister Mette Frederiksen (S) har mandag taget hul på dette års FN-klimatopmøde og hilser her på værtslandet Storbritanniens premierminister, Boris Johnson.Foto: Christopher Furlong/AFP/Ritzau Scanpix
Maja Hagedorn

Verdens lande er i disse uger samlet til FN's årlige klimatopmøde, COP26, i skotske Glasgow.

Det bliver ”en afgørende klimakonference”, hvor Danmark vil forsøge at ”maksimere de globale ambitioner", som det hedder i den danske regerings klimaprogram.

En række danske ministre har meldt deres ankomst, og mandag og tirsdag er statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med omkring 120 regerings- og statsledere med til at sparke forhandlingerne i gang. 

{{toplink}}
Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

"Vi kommer til at lægge alt det pres, vi kan her på COP26," lød det ifølge TV 2 News fra Mette Frederiksen fra SEC Center i Glasgow.

Her kan du få et overblik over regeringens prioriteter i Glasgow.

 

Overskriften på dette års klimatopmøde er "keeping 1,5 alive". Og her kan det britiske formandskab forvente dansk førstehjælp.

Regeringen vil i hvert fald arbejde for, at Parisaftalens målsætning om en gennemsnitlig temperaturstigning på 1,5 grader i år 2100 i forhold til før-industrielt niveau holdes "inden for rækkevidde".

Det er tæt på umuligt at holde den globale opvarmning under 1,5 eller endda 2,0 grader, medmindre "øjeblikkelig, hurtig og omfattende" reduktioner i udledningen af drivhusgasser finder sted, lød det i sensommeren i en længeventet omfattende rapport fra FN's klimapanel, IPCC.

0:000:00