Lars Aslan: Hvornår stopper den trættende københavnerbashing?

KOMMENTAR: Regeringens nedladende kommentarer om hovedstaden tegner et falsk billede af københavnere som nogen, der lever i en boble, uden kontakt til resten af landet.

Forstår jeg og de fleste københavnere, at der er reelle problemer i Udkantsdanmark?

Ja, det gør vi.

Forstår vi, at landet skal hænge sammen, og at der skal være arbejde til alle, uanset hvor man bor?

Ja, det gør vi også.

Jeg kender ikke en eneste københavner, der ønsker, at det går dårligt for provinsen eller ikke er klar over, at der er områder i landet, hvor det er svært at sælge huse, hvor små bysamfund lukker, og hvor der bliver længere til den lokale folkeskole og andre offentlige institutioner. 

Der er fuld forståelse for, at det er en urimelig situation.

Hvad der derimod ikke er den store forståelse for, er den manglende anerkendelse af de problemer, der er i København. Og den evindelige københavnerbashing, som regeringen konsekvent kommer med.

Hvem husker ikke, at Venstres gruppeformand Søren Gade kaldte københavnerne for speltsegmentet, hvilket understreger, hvordan regeringen ser på os, der bor i hovedstaden. Lignende nedladende kommentarer er kommet fra Esben Lunde Larsen (V) og andre ministre i regeringen.

Der tegnes et billede af københavnere som nogen, der lever i en boble, uden kontakt til resten af landet. Det er jo simpelthen faktuelt forkert. Tag rundt i de forskellige kvarterer i København, og I vil opleve et virvar af forskellige mennesker, som ingen andre steder i landet. Vores hovedstad er nemlig meget mere end speltsegment og friværdi.

Havde Venstre talt sådan om København, hvis partiet ikke stod så dårligt vælgermæssigt i storbyerne, som de gør? Næppe.

Ja, der er steder i København, hvor det går godt, hvor friværdien stiger, og hvor der bor en masse mennesker, der har boksen. Men København er andet end indre Østerbro. København er også Tingberg, Bispebjerg, Mjølnerparken og så videre.

Københavnerne udgør 10 procent af befolkningen, men huser 25 procent af landets psykisk syge og 25 procent af landets stofmisbrugere.

Vi har flere områder i hovedstaden, der i indbyggertal sagtens kunne udgøre en stor dansk kommune og i så fald ville være Danmarks fattigste.

København er desuden den kommune, der har sjetteflest indbyggere med flygtningebaggrund.

Skal vi ikke lige slå fast, at København i den grad løfter et ansvar for resten af landet. Det kunne regeringen måske anerkende og vælge at være stolt af hovedstaden og dens borgere. Danmark er et lille land, vi har brug for at stå sammen. Derfor er det regeringens pligt at sørge for, at der tegnes et sandt og retvisende billede af hele Danmark – også af vores dejlige hovedstad.

--------

Lars Aslan er medlem af Folketinget for Socialdemokratiet. Klummen er alene udtryk for skribentens egen holdning. 

Forrige artikel Jarl Cordua: Løkkes dømmekraft, DF's dobbeltstandard og Gades dropout Jarl Cordua: Løkkes dømmekraft, DF's dobbeltstandard og Gades dropout Næste artikel Bertel Haarder: De nye integrationskrav er for alvor et paradigmeskift Bertel Haarder: De nye integrationskrav er for alvor et paradigmeskift
 • Anmeld

  Torben Jensen

  Enig

  København virker som en vækstmotor for hele landet og det kommer også Udkanten til gode via de 18 mia. kr. som fra Hovedstadskommunerne sendes vestpå i 2018 i udligningsordning. Hvis man virkelig vil have "et Danmark i balance" må man stoppe med den landsdækkende sognerådspolitik, gaveuddeling til midtjyske borgmestre og konsekvent nedsættende omtale af den hovedstad, som alle indbyggere i kongeriget nyder godt af.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  Det er en skændsel at København er Jydernes største by

  Vrøvl Aslan - København suger kraften ud af landet - nasser på de ressourcer som skabes i Danmark under svære betingelser.

  De flygtninge du har det svært med i København har København krævet at få lov til at forsørge. Selv i dag er det først og fremmest københavnere som synes det er så synd for alt og alle og ikke kan sætte grænser. Grænser som koster og som de blot kan hæve ved kassen hos de ufaglærte i udkantsdanmark.

  Thorning og Corydon centraliserede helt vildt og ingen socialdemokrater meldte sig ud. Først nu hvor vort politi render rundt i København og vore seminarier, sygeplejeskoler, sygehuse m.v er lukket kan københavnere godt se at de har været for grådige til at høste gevinster andre har skabt.

  Nej Aslan - gør det til en sag for folk der vil et samfund i udvikling at flytte ikke styrelser men hele ministerier. Der er vel kun udenrigsministeriet og måske statsministeriet som bør ligge i nærheden af internationale flyruter. Så flyt alle de statslige aktiviteter ud til befolkningen.

  Det er en skændsel at København er Jydernes største by

 • Anmeld

  Kurt Wissendorf Møller

  Kbh bashing

  Den stopper den dag, hvor kbhavnere holder op med at kalde den trættende.

 • Anmeld

  Torben Jensen

  Historisk bonusinfo

  Sønderkøge (som formentlig ikke er fra Køge eller andre steder i nærheden af frygtelige København) husker vist ikke så godt: Den suverænt største centralisering af det offentlige Danmark i nyere tid er kommunalreformen OG politi/domstolsreformen i 2006, som blev gennemført på samme tid af en Venstre-ledet regering.... Reformen har haft store konsekvenser; og dem prøver man så at rette lidt op på nu. Måske kunne diskussionen koncentreres om det forhold i stedet for at kæmpe imod den urbanisering, som ikke kun er et dansk fænomen.

 • Anmeld

  Claus Sønderkøge · Økonom

  Helle har åbenbart fortjent sine stryg for noget andet, bl.a. arbejdsløse

  Torben Jensen - dig kan man ikke skjule noget for. Mit navn er et købenavn fra dengang min familie boede i København og var ansat ved etaterne. Når man var leder ved postvæsenet eller statsbanerne var "Hansen" ikke så praktisk når nogen havde brug for hjælp. Straks kom 10-15 Hansener, og det var jo ikke meningen.

  Nå men de stryg havde Helle åbenbart ikke fortjent men så mange andre, så de er sikkert faldet et tørt sted. At danmarkshistoriens ringeste statsminister åbenbart var ansvarlig for politireformen hvor man samlede alle der kunne noget med lov og orden i København så det kunne beundres at Fogh var en hård Sherif, kan ikke forbavse.

  Du har ret i at alle lande har centralisering. I Sverige har jeg set at de også flytter statsinstitutioner, og der kan sikkert være lidt mere at tude for når man flytter fra Stockholm til Kiruna.

  Men det hele ændrer ikke ved at det er vanvittigt det som er sket i nyere tid. Her på Mors lukkede man vort meget velfungerende lille sygehus med særdeles kompetente overlæger. Guderne må vide hvorfor politikerne ikke kan finde ud af at teknologi er mest effektivt når det bruges til de-centralisering. Det er jo ingen ny erfaring, den er blot endnu ikke erkendt.

  Hvorfor lukker man vore små sygehuse for at bygge nye sygehuse med moderne teknologi. Det er jo erkendt at den teknologi reducerer liggedagene med 80%. Det fornuftige havde jo været at lade de borgernære være og i stedet fylde dem med moderne teknologi.

  Man elsker at tale om lægemangel på landet men nægter at sætte kunstig intelligens ind for at afhjælpe problemet. Lægeforeningen har krævet at problemet kun må løses af læger og så kan det ikke løses før om 20-30 år.

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Entreprenør

  Behold bare

  de højtuddannede arbejdskraftreserver fra Mellemøsten, Multistan og Afrika.
  Vi andre højrepopulistiske grødbønder i provinsen skal nok klare os uden.
  mvh

 • Anmeld

  Tommy Jensen, Vollerup

  Hvornår sender Hovedstadskommunerne de manglende udligningskroner?

  @Torben Jensen, ..Kommunerne i Hovedstadsområdet samt Solrød Kommune som hører til Region Sjælland betaler i 2018 i alt 4.409.400 kr. i Landsudligningen af de samlede beløb på 48.222.432 kr. jf. ØIM samletabel 1 for Kommunal udligning og tilskud mm.
  Resten betales af staten.

  Hav en god dag :-)

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Publismen men af hvem og for hvem,og hvem betaler gildet

  Tiden hvor HOVEDSTAD var lig ,at denne betegnelse medførte ,at vi alle, og især os uden for valby bakke, SKULLE bukke os i støvet ,,er altså ved at synge de sidste vers.
  Bare tag det udlignings system ,som reelt har og virker som et tilskuds eldorado for KBH ,se selv vor caharlatan af den nuværende overborgmester , i også har importeret for at klare sagerne,,,,selvom han var befængt, inden han ankom.
  Så er det at den modsatte side LLR og CO, også grundet sine bevidste fejl begået tidligere ,nu benytter chancen.
  Og hans balance "kunst" viser med hvilken effekt ,disse pulistiske løgne fyres af .
  Og når i kbh ved hvad eller benytter sandhed og ligeret + mm også gælder for alle uden for valby bakke, når vi omtales osv ,,før ser eller opnår vi aldrig denne meget kontante effekt ,hvor alle uden V B stort set betaler for KBH
  Og da det endnu er ned med nakken ,for alle uden for KBH og valby bakke. endu engang .
  Eks vis = Aalborgs letbane og hvor ,samt både hvornår skal det toppe,og stoppes.??
  OSV ETC, og med typen og metoderne som LLR og CO nu benytter endnu engang helt kynisk med samme pubulisme, som dansk folkebedrags foreninges , er blevet det 3 største i DK
  OG er affødt af SOC s førte politik reelt som er årsagen og grundlaget til at de blev skabt ASLAN.
  Med alt hvad det så har medført at mistillid ,mistanke og forsættets med disse midlers ,,større og større brug, også af SOC mfl. og især selvfølgeligt fra og af blå blok,som altid helt naturligt
  Og sådan kan vi vedblive at kaste med mudderet, hver især.
  Så ærlighed i den førte politik uanset hvilket parti,det er manglen og årsagen og du ved det egentligt godt,men du tør heller ikke bryde KBH KODEKSET.
  Som bla en anden debattør her endda beskriver systemet .
  Endnu et eks med de 1,5 million overvågnings kamera,som nu skal sættes op,,,,, Hvad er det andet end mistillid koblet med mistænksomhed osv

 • Anmeld

  johanna søgaard

  Hvornår stopper vi politikere i at fremprovokere splid ?

  Det er lidt tankevækkende, at samtidig med, at man ofte hører det som prisværdigt, at vi i Danmark oplever og arbejder for øget globalisering, et multikulturelt samfund, internationale og europæiske fællesskaber osv, så synes Danmark på alle niveauer, at blive mere og mere fragmenteret og splittet.

  Mens danskernes udsyn, forståelse af og medlevelse i, hvad der foregår i resten af verden øges – så virker det som om vi internt på alle niveauer bliver dårligere og dårligere til det samme og har nul forståelse for hinandens forskellige lokale baggrunde.

  Jeg ved ikke om det skyldes en form for ”lille land”- kompleks eller om det i virkeligheden bunder i skiftende regeringers uligheds- og kassetænkningspolitik.

  Måske tager jeg fejl, men det er mit indtryk at snart sagt alle instanser og funktioner i landet, herunder kommuner og regioner, er splittet op og sat i konkurrence med hinanden og at hver af disse må bruge store ressourcer på at dokumentere og argumentere for egen berettigelse og vigtighed i forhold til andre.

  Under paroler om vækst, vækst, vækst og øget konkurrence øges den økonomiske afstand mellem de få rigeste rige og resten af befolkningen. Det store flertal af danskere piskes dagligt rundt i kampen for og håbet om, at netop ikke de selv, men forhåbentlig nogen af de andre, må blive taberne i de skiftende regeringers næste reform eller forhandling for at holde på eller få taburetten og ministerpensionerne.

  Så kære Lars Aslan – spørgsmålet er om ikke dit indlæg egentlig ikke bare er vand på en mølle som politikere over en bred kam i årevis har malet på?

 • Anmeld

  Morten Holgersen · Entreprenør

  Det er rigtigt Johanna

  Alle bliver sat op imod hinanden- det er for at vi ikke skal opdage at ukontrolleret invasion af kulturfremmede koster og har kostet
  33.000.000.000 kr om året
  Så kan der jo ligesom ikke rigtigt blive til så meget velfærd.
  Hjort Frederiksen og hele EU bankmøllen vil jo også gerne have dine penge.. og uflyvelige fly for 40.000.000.000 kr fra vores små lommer, ja det koster jo.
  mvh

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Det er jo umuligt at komme ind i København, så......

  Udflytningen er vel blot en opretning af gamle fejl. De mange statslige institutioner skulle jo aldrig have været oprettet i København, og nu har vi så balladen.

  Bortset fra det er udflytningen jo glædelig. Nu kan alle borgere i landet besøge de institutioner der flytter ud, for København`s kommune har jo efterhånden umuliggjort biltransport. Parkering er svær at finde, og dyr at betale, så alene det, at institutionerne nu bliver tilgængelige retfærdiggør udflytningen. Eneste fejl: Der flyttes for lidt ud. langt mere skal væk fra Københavns Kommune før det batter noget.

  Så Lars Aslan: Husk nu at der ikke er længere fra København til Odense end fra Odense til København.

  I øvrigt: København = København`s kommune. Og det er især kommunerne UDENFOR København der betaler til og holder skatten lav i lavvækstområderne.

 • Anmeld

  Ivar Sørensen · JyskdarlingflyttettilKøbenhavn

  Københavner had

  Man kan tydeligvis se, at København hadet kører for fuld skrue. Det er nedladende og skamfuldt at se, læse og høre på al den skadefryd fra jyderne. De skåler over og nyder at have snuppet og stjålet andre menneskers arbejde, det er sagomelemne stygt. Men, nu de er i gang med udflytter halløjet så er de jo også forpligtet ud fra samme "balance i Danmark"-tankegang at tage nogle sociale problemer med, som er i overflod i København. Forresten burde priser, husleje, omkostninger og indkøb nu også følge med opad, da det jo er blevet mere være at være ude på landet.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Tag det ikke så tungt, Aslam

  De seneste år har der på Slotsholmen udviklet sig en vane, hvor det retorisk tilsyneladende er helt acceptabelt at udtale sig nedladende, generaliserende og miskrediterende om alt og alle andre:
  Arbejdsløse er dovne snyltere, offentligt ansatte er ligeledes både dovne, men også udygtige, mellemlederne varetager ikke deres kerneopgaver, provinsen er uvidende, stillestående udkant, indbyggerne i sociale reolbyggerier er kriminelle, så der skal foranstaltes udgangsforbud, udlændinge er røvere, banditter og voldtægtsmænd osv osv.. Alt og alle nedtales og kontrolleres.....
  Tja! Og så er København blevet nedladende omtalt? Desværre er det gået udenfor min høresnegl.Men sandsynligheden er nærliggende jfr ovenstående eksempler.
  Bor i provinsen midt på Sjælland og kender København ret godt, da vi som mange andre begyndte vores voksne liv i hovedstaden. Den er som alle andre hovedsteder en mangfoldighed af boligområder og 'indeni' ret provinsielt ,.... Men hovedstaden er også en magnet, der tiltrækker mennesker med særlige udfordringer og vanskeligheder.
  København er en dejlig, smuk by. Men fri mig for at køre derind alt for ofte. De par gange om året, hvor vi besøger venner derinde, ånder vi lettede op, når vi i bil når 'udkantskøbenhavn' og kan se de åbne vidder igen.
  ...Og se,.. det er jo smag og behag.
  ....Så tag det ikke så tungt, Aslan. Mig bekendt har selveste statsministeren da valgt sig en ekstra bolig lige midt i hovedstaden, selv om der ikke er så langt til Græsted.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Jyder contra KBH ?

  Den gode Ivar støtter da stærkt om at finde næringen,,,, du kan prøve som DF gør det.

  Eller eks. vis,, at tænke i samarbejds baner,frem for af drive forskellene endnu længer ud i tomheden ,som vi alle taber på .

  Har du tænkt over hvordan du finder alle jyderne i KBH,,, Ivar,,,, prøv at banke på Chefens dør . !!! ok spøg tilside !!

  Nu er det ikke de ansatte der stjæler, fra og af hinandens jobs

  Det der nu ser ud til at ske i KBH ,uden sjælland ,ikke at forglemme,,,sker det med anden balance kun med og ved at "please via pubulismens falskheder."

  1.
  Hvordan og hvornår, samt hvorfor skal administrationer og eferflg produktioner ske i KBH ?
  Hvad sker er ved at de kommer tilbage , eks vis skatte opkrævningen, enten til kommunerne eller regionerne,,,ville vor opkrævnings sikkerheder blive dårligere end når de som nu foretages centralt.ØØØ og koster bare i ab over 100 milliarder via den amngel på arbejdskarft somer sket via og med alene nedskæringerne,dog også med etknikkens smabrud,somb var forudbestemt af samme ansvarsløshed.

  Og hvad har skabt det sådant at det ER dyrere at leve i KBH.

  Og har det prisniveau udvirket noget positivt, undtagen for de der tidsnok ,har kunnet og høstet genvinsten ,,som vi andre betaler,og endda med KBH som det største skattesnyder paradis,dog med kvote konger osv for kun syns skyld via undragelserne, og bedrag ,svindel med mere.

  Prøv at tænke den forbudte tanke ,uden at du må videre bringe den, , HVAD nu hvis alle skatteydere i Danmark betalte det og den de skulle, som jo oprindeligt skulle have været til for fælleskabets trivsel og dermed
  borgernes, og dermed også enkelte individer .

  Som i bedste fald og udformning, samt succes og formåls opfyldese, for og til det danske samfund,,,som dog udtales endnu som målet via FAKE NEWS.

  Selv endda LLR ;KTD mfl påstår at de dersens forbandede statstyrede forflytninger er skabt for.

  Samtidigt som KBH s styre nærmest danser i glædesrus,og hvorfor mon,,, jow jow du Ivar der er sørme mange uden for KBH der gerne vil flytte dertil ,og hvorfor vil de det, prøv selv at videreføre argumenterne ,som NU iskoldt og helt kynisk udnyttes af LLR og co til at pubulistisk promover sit ego og andre der støtter ham.

  Så koldt og lige så kynisk som LLR er og agere,så er det KUN FOR TABURETTENS skyld han gør det.

  Han har bare sørme glemt at pris dannelsen for ham er HELT fri, af alle andre krav og vilkår for at udfylde jobbet med en indsats ,som i hans tilfælde skule gavne også, de med de mindste indkomster, og især når han stadig og stædigt fastholder at han både er, demokrat og som også KTD benytter den med at være den lille mands beskytter,,,de har bare aldrig meddelt ,,de UDNYTTER af de absolut lavste og dårligst stillede ,samt de der intet overskud har eller besidder , da han mfl har udplyndret det fra dem.
  Det fortæller han absolut sørme heller ikke,akkurat som KTD altid enten misforstår eller ikke forstår ,hvad og hvilke ansvar,deres JOB uden udflytninger relt skulle indebære,,,men er det de skaber og tager via de reformere og "moderninseringer " af det danske samfund,,, er det velfærd til os alle,, eller det stik modsatte,, jae her har vi demokatiet til at beskytte os,,,men når det så mishandles og misbruges bevidst politisk ,,,jae resultatet kan IKKE gøres usynligt, på trods af deres store bestræbelser for at kune gøre det med eks vis.

  Fattigdommens øges, rets tilstanden forringes,som bla en vis SASS LARSEN forsøger sig på nu ,og med alle begrænsingene af vi borgeres mulighder for at kontrollere vore valgte rep
  .
  Mens kontrollen af vor færden kun udbygges og udvides løbende af os som enkelt individer.

  Mens det offentlige rum kontrolleres mer og mere såee hvorfor mon disse direkte modsætninger i det danske demokrati, og især af blå blok inkl SOC, som er mere blå end rød ,især siden NYRUP slap og åbnede døren,

  MED og via hans svig , ang arbejdsløsheds sikringen og den fælles betalte efterløn.

  Som blå blok fulgte op øjeblikkeligt,og nu har fjernet .

  Og SOC kun støttet ,derfor de solide flertal.

  Og den blå politiske doktrin, ,,,,,at der skal tages, alt fra de mange, og helt kynisk,, kun gives til de få.

  Og derfor er den såkaldte " udflytning " istedet for indrømmelsen og erkendelsen af at centraliseringen var og er helt forkert,og ikke bare for det enkelte individ.

  Men for både demokratiet i hele sin essens og den sammenhængskraft ,som alle demokratier reelt lever af og for.

  Derfor er disse "udflytninger " kun en lille del af hele senariet med
  og i begærlighedens og af egoets , kortsigtede mål og hele målsætninger.

  Uanset omkostningerne for os alle der ikke er blandt de ti procent ,som selv LARS LARSEN tør gå imod,,,men nu selvfølgeligt af alle , med ham flygtningen, der flygtede til S H og er LARS SEJER,,der nu DERFRA forsøger at forsvare hans begærligheder.

 • Anmeld

  AGNETE STOVGAARD

  Vækst er undskyldning for laissez-faire tænkning.

  Jeg er så enig i Johanne Søgaards synspunkter. Og kan kun tilføje, at det er som om Danmarks omstilling fra en monokultur til en multikultur sker uden politisk styring overhovedet, men med en eller anden form for laissez-faire tænkning om, at bare der er vækst, så skal det hele nok gå.

  Synes i øvrigt, at Lars Aslans oplysninger om de 25 procent af landets psykisk syge og 25 procent af landets stofmisbrugere findes i et vækstcenter som København, er tankevækkende. For er samme menneskers tilstand et produkt af hovedstaden eller er der tale om at hovedstaden virker tiltrækkende på omtalte mennesker.!

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Årsagerne

  Begge dele er tiltrækkende,da alle ved at det skal foregår og foregår i skjul,og KBH kan man og evt vi ,,,leve på et humme, med en kummerlig tilværelse og køre i ROOLS ROYCE, ,,det er lidt sværre i udkantsdanmark,men er dog også lykkedes ganske mange gange.

  Da fattigdommen og den politiske bevidste skabte ulighed,, er VIRKELIGT de meget store skabere af disse probelmatikker, i og for et hvert land uanset styreform, se på eks vis Putins og Trumps udgaver,som i USA er med over 40 miloioner fattige trods USA er verdens rigeste,og de arabiske land med deres brutale styrformer INKL ISRAEL,der følger de samme spor og politik helt og holdent,og stadig i de arabiske dikture, får flere "fremmed arbejdere" osv som lever i yderste fattidom inkl alt havd dette medføre som faste "parterne i fattigdommes svøbe = ulighed ,fratagelse af borgerrettighederne , vilkårlige fængslinger osv
  Og her var den pubuliske udflytning, også af penge midlerne, for menneskene i DANMARK ,uanset om det ansatte eller andre svage der skal have hjælpen...

  Men er det der sker og forsøges og omtales ,samt gøres af LLR og CO .

  Hvor er mediernes politiske UAFHÆNGIGHED,,siden de INTET og totalt negligere alt omtale osv. ang disse probematikker , hverken eller overhovedet omtaler eller undersøger i og med at fra og af den såkaldte frie medieverdens magt udøvere.INTET SKILDRES

 • Anmeld

  Johanna Søgaard

  Kære Agnete Stovgaard

  Tak.
  Kommentarerne her afspejler vist desværre tendensen til at vores fælles land/samfund ikke opfattes/ virker som sådan. Istedet for en "provins imod storby, Jylland imod København o.s.v" - diskussion, ville jeg ønske, at vi fandt frem til at se Danmark som en enhed og deraf insisterede på, at der blev samarbejdet hen imod større sammenhæng og løsninger til fælles bedste.

  Når det så er sagt, så fremhæver du Lars Aslans information om tal fra psykiatrien. Til det kan jeg henvise både dig og Lars Aslan til at læse noget af alt det, der er skrevet i Sjællandske (ikke i de landsdækkende medier) om de store problemer med det nye superpsykiatri hospital i Slagelse, som det har kostet mange milliarder at bygge. Både læger, øvrigt personale og patienter (de, der kan) er flygtet derfra. Hvis det er rigtigt, hvad der tales om i byen, skulle det være uuddannede vikarer, der arbejder der? Måske kan forklaringen på, at der er flere psykiatribrugere i Hovedstaden forklares med, at der er behandlingsmuligheder?
  Sagt på en anden måde, hvis der, som det er tilfældet for det vestlige Sjælland, ikke er et sted, som mennesker med psykiske lidelser kan eller tør blive henvist til eller henvende sig til, så figurerer de jo ikke som psykiatribrugere og tæller dermed ikke med.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Hovedstæder og magneter

  Tror, det er et faktum, at hovedstæder og større byer virker som magneter på mennesker med særlige udfordringer: stofmisbrugere, gadesovere, tiggere, osv. Man søger "fællesskab" og muligheder for at skjule sig.
  En ophobning af særlige udfordringer socialt og politimæssigt.
  Johanna Søgård:
  Når man på Slotsholmen i så mange år så ivrigt har arbejdet for nednormeringer indenfor feks sundhedsvæsen, undervisning og socialforsorg samtidigt med, at man har udbygget og stillet større effektivitetskrav, ....Tja. Så sker der naturligvis en personaleflugt af dygtige medarbejdere. Når man så samtidigt budgetterer med øgede 2% besparelser årligt de næste i hvert fald 5 år. Ja. Så skal og vil det gå galt.
  Indenfor psykiatrien gik det synligt helt galt sidste år i Roskilde, hvor en medarbejder i psykiatrien mistede livet.
  Jeg KAN simpelthen ikke få ind i mit hoved, at man jubler over og slås om statsfinansernes overskud uden kunne blive enige om og at sørge for, at der er sket de nødvendige ressourcetilførsler til vores fælles velfærd.
  Men psykiatriske patienter og familierne er selvfølgelig 'i knæ', hvorfor det er nemt at tilsidesætte de store behov for hensigtsmæssig og tilstrækkelig professionel indsats. Det er omsorgssvigt af såvel patienter som medarbejdere og hele familier.
  Store, flotte byggerier, store professionelle krav, men for få hænder til de for mange bolde i luften. Det må være det, du ser i Slagelse?.

 • Anmeld

  Bertel Johansen · Maskinmester

  Re: Hovedstæder og magneter

  Din bemærkning om at "man på Slotsholmen i så mange år så ivrigt har arbejdet for nednormeringer indenfor feks sundhedsvæsen, undervisning og socialforsorg" er jo noget , ja undskyld udtrykket, SLUDDER.

  Hvis Du gør dig den ulejlighed at se lidt på tallene baglæns i et større perspektiv, vil Du erfare, at alle disse områder modtager stadig større ressourcer, men naturligvis også, at der her og der tilpasses jf. behovet.

  Journalister råber altid op om "besparelser" her og der, men som oftest er det blot et udtryk for at stigningen ikke blev helt så stor som ønsket af nogle ansatte i sektoren.

 • Anmeld

  Erik Pedersen

  Konkurrence samfundet og realiteterne

  Nu er basing intet nyt, men relt en drivende kraft i konkurrence samfund, og hvilke var/er fortalere for det Aslan?? 😊
  Hvad med menneske samfundet, som alle får del i udbyttet eller overskuddet, med og via retfærdige og ligeværdige politiske fordelinger,
  Hvem er og var fortalere for et samfundssind som er og var menneskeligt og med konkurrence som en og i en fælles kontrolleret og ramme styret indtjening demokratisk udformet.
  Såee min gode Aslan,, hvem og hvilket politiske ideologier er de dér har og fortsat svigter på dette afgørende område.,, de blå har altid villet samfund for de få, med de mange som betalere til og for de få.
  Så det er absolut ingen nyhed,, mens SOC svig mod de mange har været eksisterende i forholdsvis lang tid
  .
  Og har dermed skærpet basingen med flere deltagere, emner og hele samt efterhånden via konkurrent samfundet negativers og dårlige løsninger,, fremfor den ramme styrede konkurrence, med både lige vilkår og ret, samt rettigheder, for alle.
  Og som verdensdelen vi lever i og udviklinger med, endnu mere og tættere sammenfald og samarbejde mellem frie demokratier,, især da problematikkerne er både ens, og så store at de ikke kan løses uden fællesskab og samarbejde, som er udformet både demokratisk og derfor også forudsætter, skal kunne bære demokratiet videre i udviklingen, og ikke afvikling af demokratiet, som det foregår nu.
  .Men som desværre af de egoistiske kræfter, i al deres ego samarbejde netop er de største modstandere, af både demokratiske rettigheder med ligheden udformet som gældende for os alle, og det demokratiske samarbejde med fælles rammerne som basisen for alt.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Bertel Johansen. Ingen sludder for en snak her !

  Har gjort mig både praktiske og teoretiske erfaringer i mange år både som almindelig, iagttagende borger, som brugerrepræsentant og som rådsmedlem indenfor en social sektor.
  Det er bestemt ikke en journalistisk opfindelse, at man i en lang årrække har nedsparet personaleressourcerne i det offentlige, og at der eksempelvis har været personale- og elevflugt fra folkeskolen bla andet på grund af besparelser og meget høje klassekvotienter.
  Spørg brugere og medarbejdere på plejehjemmene, i vuggestuerne, i børnehaverne i folkeskolerne, indenfor hele undervisningsområdet og i sundhedssektoren.
  De mange udmeldinger fra brugerne, medarbejderne og ledelserne er ikke "opfindelser" og sludder. Det er dokumenterbare kendsgerninger. Desværre.
  Men ok. Det har intet med "københavnerbashing at gøre,...så tilbage på sporet....:-)