Overblik: Sådan gik mandagens regeringsforhandlinger om sundhed

Moderaterne undgik pressen, Mai Villadsen advarede mod løftebrud, og Morten Messerschmidt var i godt humør. Her er et overblik over mandagens regeringsforhandlinger om sundhed.

Venstre vil teste Mette Frederiksens reformvillighed, sagde Jakob Ellemann-Jensen før forhandlingerne.
Venstre vil teste Mette Frederiksens reformvillighed, sagde Jakob Ellemann-Jensen før forhandlingerne.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Seks partier lagde vejen forbi Marienborg, da Mette Frederiksen (S) mandag genoptog regeringsforhandlingerne.

Her var sundhedspolitik i højsædet, og der blev både diskuteret reformer, brugerbetaling, ligeløn – og mulige regeringskonstellationer.

Sidstnævnte ville Mette Frederiksen ikke kommentere på, da hun mødte pressen efter en hel dags forhandlinger. Men hun var fortrøstningsfuld og sagde, at "fællesmængden" mellem partierne er stor.

"Der er en bred erkendelse af, at vi ikke kan fortsætte på samme måde med at drive vores velfærdssamfund. Der er nødt til at ske noget nyt," lød det fra Mette Frederiksen.

Forhandlingerne om sundhed fortsætter tirsdag, hvor de resterende partier – undtagen Danmarksdemokraterne – er inviteret.

Få overblikket over mandagens regeringsforhandlinger her:

Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet ser ens på mange af sundhedsvæsenets udfordringer.

Sådan lød det fra en fornøjet Morten Messerschmidt (DF), efter han og tidligere folketingsmedlem René Christensen (DF) som de første havde været til forhandlinger med Mette Frederiksen mandag formiddag.

Ifølge Morten Messerschmidt er sundhed "et rigtig godt sted at arbejde" for Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, da de kan blive enige om forhold som psykiatri, ældre og nærhed. Det, der primært adskiller dem, er finansieringen.

0:000:00