Se danmarkskortet: Så stor er forskellen på kirkeskatten

En markant forskel i kirkeskatten fra kommune til kommune betyder, at borgerne i mange landdistriktskommuner kan ende med en højere skatteregning end så mange andre.

Vangede Kirke i Gentofte. I Gentofte Kommune betaler borgerne den laveste kirkeskat i Danmark. Arkivfoto.
Vangede Kirke i Gentofte. I Gentofte Kommune betaler borgerne den laveste kirkeskat i Danmark. Arkivfoto.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

Befolkningen i landdistriktskommunerne betaler en væsentligt højere kirkeskat end beboerne i de større byer.

Det viser tal fra Kirkeministeriet.

Indbyggerne på Læsø betaler den højeste kirkeskat i Danmark, da de må afgive 1,3 procent af deres skattepligtige indkomst til folkekirken – såfremt de selvfølgelig er medlem af den danske folkekirke.

I den københavnske forstadskommune Gentofte kan borgerne nøjes med at betale 0,4 procent i kirkeskat, hvilket er den laveste sats i landet.

Kirkeskatten fastsættes på baggrund af de enkelte sognes og provstiudvalgs budgetter. Det betyder i praksis, at kirkeskatten er høj i de områder, hvor der er få medlemmer af folkekirken og mange kirker.

{{toplink}}
Altinget logoEtik og Tro
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget etik og tro kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Forbrugerøkonom ved Nordea, Ida Moesby, fortæller, at folk sandsynligvis vælger bopæl ud fra mange andre kriterier end lige præcis kirkeskatten, men at tallene alligevel er interessante.

"Det er interessant, at der er så store forskelle, for alt andet lige betyder det noget for ens privatøkonomi, hvor meget skat man betaler. Det kan blive til en del penge over en årrække, når der er så store forskelle," siger hun.

Dyk ned i kortet her.









0:000:00