Om  
Sophie Hæstorp Andersen
Lisbeth Knudsen
Olav Hesseldahl

Politisk ungdomsmøde modtager Årets Hovedstadspris

Region Hovedstaden tildeler Ungdommens Folkemøde Årets Hovedstadspris.

Claudia Steenhard

Ved Region Hovedstadens nytårskur på Rigshospitalet blev Ungdommens Folkemøde tildelt Årets Hovedstadspris. Prisen blev overrakt af regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S). 

Det skriver Region Hovedstaden i en pressemeddelelse. 

Et demokratisk rum 
"Ungdommens Folkemøde har skabt et demokratisk rum, hvor det lykkes at engagere de unge aktivt i det politiske liv," udtaler regionsrådsformanden og fortsætter:

"Det er blevet en stor og vigtig begivenhed, som sætter hovedstadsregionen på landkortet. Folkemødet har skabt et unikt mødested mellem unge og et bredt udsnit af det danske foreningsliv, hvor der diskuteres alt lige fra fake news til kropsidealer og ensomhed."

Ungdommens Folkemøde blev første gang afholdt på Christiansø samtidig med Folkemødet på Bornholm, men er siden vokset til at have 30.000 unge deltagende og fylde hele Valbyparken. 

Lisbeth Knudsen, tværgående chefredaktør på Altinget og Mandag Morgen, har nomineret mødet.

"De har formået at få ungdommen til at valfarte til Valbyparken med sine lærere og diskutere demokrati, klima, medier, ligestilling med mere sammen med hovedstadens politikere og erhvervsliv. Og det er ovenikøbet lykkes dem at få aktiveret nogle af de unge, som normalt ikke deltager i den demokratiske debat," begrunder Lisbeth Knudsen.

En kædereaktion, unge mærker på egen krop
34-årig filosof Olav Hesseldahl modtog prisen på vegne af Ungdommens Folkemøde.

"Vi er vildt stolte over anerkendelsen! For mange unge er forståelsen af demokratisk deltagelse og samfundsengagement at sætte et kryds på stemmesedlen en gang om året. Men det er meget mere end det," lyder det fra Olav Hesseldahl, der fortsætter:

"Ungdommens Folkemøde er en kædereaktion af engagement, ungdomsmagt og demokrati. Her mærker unge på egen krop den forandring, de kan skabe, og vigtigheden af at tage del i demokratiet."

Det er anden gang, Hovedstadsprisen uddeles. Regionsrådet besluttede sidste år at anerkende dem, der tør gå forrest og bidrage til udviklingen af hovedstadsregionen. Sidste år gik prisen til Mads Tofte, afgående direktør fra IT-Universitetet. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Sophie Hæstorp Andersen

Overborgmester (S), Københavns Kommune
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2006)

Lisbeth Knudsen

Strategidirektør, Altinget og Mandag Morgen, formand, Dansk Selskab for Virksomhedsledelse, Odense Symfoniorkester og Rønnow, Leth og Gori Arkitekter, Foreningen TjekDet og Demokratikommissionen, bestyrelsesleder, Niras
journalist (DJH 1975)

Olav Hesseldahl

Rektor, Det Politiske Akademi, leder og initiativtager, Grundlovsfesten, bestyrelsesmedlem, Roskilde Festival
cand.mag. (filosofi, Københavns Uni. 2012)

0:000:00